Kategória: Aktuális.

Az Ericsson kitartóan munkálkodik azért, hogy az iparág támogassa a nyílt szabványokat, ezzel elősegítve a különböző szállítói technológiák hatékonyabb egységesítését. Ennek jól látható lenyomata a JPEG2000 együttműködési képességének támogatása terén végzett munkája. Az Ericsson más szállítókkal szorosan együttműködve határozta meg a JPEG2000 együttműködési képességének paramétereit és a szükséges módszereket a különböző tulajdonosú megoldásokat tartalmazó video-ökoszisztémákból adódó problémák áthidalására. Az Ericsson számos tesztelésen is részt vett, ahol berendezése teljes körű együttműködési képességről tett tanúbizonyságot.

Per Borgklint, az Ericsson vezető alelnöke és a támogatási megoldások üzleti egységének vezetője kijelentette: „Rendkívül örülünk, hogy elnyertük ötödik Emmy-díjunkat. Ez a díj annak elismerése, mennyire elkötelezett az Ericsson az egész iparágat felölelő szabványosítás fejlesztése és a szállítói együttműködési képesség javítása iránt. A JPEG2000 együttműködési képessége fejlesztésének a fogyasztók számára is érzékelhető haszna az, hogy a tartalomtulajdonosok, műsorszórók és televízió-szolgáltatók IP-videoszolgáltatásaik révén is gazdagabb és széleskörűbb televíziós élményt nyújthatnak.”

A JPEG2000 egy tömörítési szabvány, amelyet szélessávú alkalmazásoknál használnak olyan helyszíneken, ahol rendelkezésre állnak nagykapacitású hálózatok. A technológia lehetővé teszi rendkívül jó képminőségű tartalom szállítását élő eseményeknél (pl. sportesemények), ezzel költséghatékony módszert biztosítva a nagy sebességű tartalomátvitelre IP-hálózaton keresztül. Habár a JPEG2000 tömörítést már csaknem tíz éve használják, az együttműködési képességgel kapcsolatos problémák akadályozták a megoldás hatékony alkalmazását. Ezért az együttműködési képesség fejlesztése érdekében végzett munka a Videoszolgáltatások Fóruma által kiadott technikai ajánlást követően, 2013 áprilisában kezdődött hivatalos teszteléssel.
(BrandTrend)