Kategória: Aktuális.

Megérkezett az első lokális közösségépítő oldal, a Miutcánk.hu, amelynek nem titkolt célja felpezsdíteni a magyar online közösségek állóvizét.

“A Facebook megtanított minket arra, hogyan tartsuk a világ bármely pontján élő barátainkkal kapcsolatot, miközben megosztjuk az életünk apróbb és fontosabb mozzanatait. A Miutcánk.hu arra vállalkozik, hogy megtanítson minket, hogyan kérjünk és adjunk szívességet a szomszédainknak, hogyan támogassuk a környezetünk fejlődését. A Miutcánk.hu egy magyar weboldal, amely összetartásra ösztönöz” – mondta Szabó Dávid, a Miutcánk.hu ötletgazdája.

A közösségi oldal két egyszerű ötletre épül: az emberek, ha a környezetükben élőkkel összeszervezik életüket, izgalmas közös programokat találhatnak ki és csökkenthetik a pazarlást. Az oldal fejlesztőcsapata egy olyan világot vizionál, ahol a környékbeliek garázsvásárokkal, közös munkába járással, grill partikkal, társadalmi felelősségvállalással színesítik a környéküket, miközben kölcsönadással és megosztással pénzt és időt spórolnak meg.

Az oldal jelenleg kilenc budapesti tesztkörnyéken működik, ahol napról napra növekszik a felhasználók száma, s már most, az igazi robbanás és beindulás előtt szemmel látható a változás a tagok életében. Ritkán használt, drága szerszámok használatát élvezik a szomszédok; kutyasétáltatók, futók és biciklisek fedeznek fel új környékbeli barátokat; szomszédok fognak össze, és segítenek a helyi rászorulóknak, miközben fejlesztik, gondozzák környezetüket.

Az oldal használata ingyenes, a regisztráció e-mailhez vagy Facebook profilhoz kötött. Belépéskor két utat kínál jelenleg a felhasználóknak: akik a tesztkörnyékről érkeznek, azonnal megkezdhetik az oldal használatát, míg a többiek azzal a biztatással találkoznak, hogy hívják meg ismerőseiket, ugyanis harminc fős létszám felett automatikusan náluk is aktiválódik az oldal, ami jelenleg béta verzióban érhető el.
(BrandTrend)