Kategória: Aktuális.

A pénzügyi válság az Argentínában – amelyet egyfajta ízlésmérőként tartanak számon – működő összes amerikai vállalatot sújtja, de a probléma különösen súlyos a szórakoztató iparban, mivel az ország az egyik legnagyobb piacot jelenti Latin-Amerikában Mexikó, Brazília és Kolumbia mellett. A Transformers sorozat negyedik része, A kihalás kora például 5,4 millió dollár, az X-Men – Az eljövendő múlt napjai 4,8 millió dollárt bevételt hozott a dél-amerikai országban a BoxOfficeMojo.com mozis honlap adatai szerint.

A probléma az ország leértékelt valutájával kapcsolatos. Az argentin kormány ugyanis nem akarja átváltani a pesót dollárra, mivel ezzel el kellene ismernie, hogy a hivatalos árfolyam sokkal magasabb, mint a peso mostani értéke.

hollywood

Valamennyi stúdió és színházi lánc – kereskedőként – harmadik fél közreműködését veszi igénybe. Az Amerikai Filmszövetség szóvivője közölte, hogy tudatában van az Argentínában üzleti tevékenységet folytató külföldi cégek, köztük a filmstúdiók problémáinak, de részletekbe nem bocsátkozott – adja hírül az MTI.
(BrandTrend)