Kategória: Aktuális.

Az idei évben a FENS (Európai Idegtudományi Társaságok Szövetsége) és a Boehringer Ingelheim közös díját Makara Judit a Magyar Tudományos Akadémia Kísérletes Orvostudományi Intézet kutatója nyerte el, az idegsejtek információ-feldolgozását vizsgáló kutatásaival. Munkájának köszönhetően jobban megismerhetjük az idegsejtek működését, annak változásait a környezeti hatásokra, ezek szerepét a memória kialakulásában illetve hatását a tanulásában részt vevő agyi struktúrára. Ezek a jelentős kutatási eredmények segíthetnek felderíteni és funkcionálisan megérteni az idegrendszeri megbetegedések, mint például az Alzheimer-kór vagy más mentális zavar hátterét is.

“Büszkék vagyunk arra, hogy immár hetedszer nyílik lehetőségünk olyan fiatal tudósokat elismerésére, akik kiemelkedő idegtudományi kutatásokat folytatnak. Makara Judit munkássága hozzájárulhat ahhoz, hogy forradalmasítsuk az emberi agy komplexitásával kapcsolatos tudásunkat, és emellett előremutató orvosi fejlesztések hajtóereje is lehet. Megtiszteltetés számunkra, hogy átnyújthatjuk neki a Boehringer Ingelheim FENS Kutatási Díját.” – mondta Bernd Sommer, a Boehringer Ingelheim idegtudományok kutatási részlegének alelnöke.

makara_judit

“Ez az elismerés egyszerre megerősít és biztat, hogy folytassam a kutatásaimat és hozzájáruljak a neuronális működésekkel kapcsolatos tudás gyarapodásához. Remélhetőleg a jövőben sokkal jobban megismerjük a neuronális információ kódolását és az ennek hátterében álló sejtszintű mechanizmusokat, és talán megérthetjük a tanulási és gondolkodás folyamatok működését”– mondta dr. Makara Judit a díjról szóló oklevél átvételekor.

A Boehringer Ingelheim vállalati kultúrájának egyik központi eleme a társadalmi felelősségvállalás. Ide tartozik a társadalmi/szociális projektekben való részvétel, a munkavállalókról és családjaikról való gondoskodás továbbá az egyenlő esélyek biztosítása.
(BrandTrend)