Kategória: Aktuális.

A képet az esemény zárásáig sikeresen mentettek meg a KÜRT Zrt., amelynek módszere szintén hungarikum.

„A műanyag külső ház erősen ráégett a merevlemezre, ezért ennek a lebontása bonyolult és időigényes feladat volt, több cél szerszámmal is nekiláttunk. A lemez sérülése igen nagy volt. A víztől sérült a külső és a belső elektronika is egyaránt, valamint az író-olvasó fej tönkrement. A megfelelő alkatrészekkel újra működésre bírtuk az eszközt, így sikeres fizikai másolatot készítettünk róla. Ez biztonsági szempontból rendkívül fontos, hiszen a disc működése a súlyos hibától bizonytalan, így, ha azon próbálkoznánk az adatmentés technológiával, könnyen előfordulhat, hogy végleg tönkremegy és több esélyünk nincs”mondta el Zsebők Barbara, a KÜRT Zrt. marketing referense.

Hungarikum_hetvege

A Hungarikum Hétvége négy napja alatt megközelítőleg 9 ezren látogattak ki a rendezvényre és ismerkedtek meg a 41 hungarikummal. A legnépszerűbb hungarikumok a Tokaji borok és a pálinkák mellett a kolbászok és szalámik voltak, de a látogatók között osztatlan sikert arattak az olyan látványosságok, különlegességek, mint a 100 éves szikvízkészítő-gép és a pálinkafagyi.

„A rendezvény fő célja teljesült. Rengeteg család, számos külföldi turista látogatott el a rendezvényünkre, amelyet jövőre is megrendezünk” – emelte ki Pap Krisztián, a szervező Magyar Ízek Alapítvány alapítója.
(BrandTrend)