Kategória: Aktuális.

„Tudjuk, hogy ezt a változtatást már régóta és sokan kérték. Tudjuk, hogy a valódi nevek használata zavaros volt, és hogy ez néha szükségtelenül kellemetlen helyzetekhez vezetett a felhasználóink egy részénél. Mindezért elnézést kérünk, és reméljük, hogy a mai változtatás egy lépés afelé, hogy a Google+ azzá a kellemes hellyé váljon, amilyennek eredetileg szántuk” – áll a cég közleményében.

A valódi név használatát azért tették kötelezővé a Google+ közösségi oldal indításakor, hogy egy, a Facebookhoz hasonló közösségi háló jöjjön létre. „Ezzel azonban sok olyan embert zártunk ki, akik úgy akartak a Google+ részesei lenni, hogy nem adják meg az igazi nevüket” – írja a cég a ma kiadott közleményben.

A valódi név használatának kötelezővé tételét sokan kritizálták, ezért a Google gyengítette a követelményeket, például a Youtube-felhasználók és a céges oldalak bármit megadhattak névként, de egyes vélemények szerint pont ez volt az az engedmény, ami végképp összekuszálta a Google-fiókok használatát a cég különböző szolgáltatásainál.
(BrandTrend)