Kategória: Aktuális.

Légy jól tájékozott, felkészült, és légy őszinte magadhoz. Ne ijedj meg a gyors tempót diktáló üzleti világtól; építsd ki és ápold kapcsolati hálód.”

A fenti csak ízelítő azokból a hasznos tanácsokból, amelyekkel a GE vezetői a potenciális vezetők új generációját látták el az „Egy nap a GE-vel” elnevezésű rendezvényen. A 20 neves közép-európai egyetem 32 idei ösztöndíjasa a magyarországi, romániai, lengyelországi és csehországi díjátadó ünnepségeket követően, a GE Foundation Scholar-Leaders Program július 6. és 11. között zajló nyári szemináriumán, különböző vállalatoktól és szervezetektől, többek között a GE-től szerezhet széles körű ismereteket és tapasztalatot.

A siker nagyban függ az egyéni felfogástól és az eredeti céloktól, ezért nem kell objektíven mérhetőnek lennie, de nem is érhető el erőfeszítések nélkül.

Hogyan készülhetnek fel tehát a fiatal tehetségek a sikerre? Hogyan lehet a karriert tudatosan és megfontoltan építeni?
Bár a sikerre nincs általános recept, van azért néhány olyan közös nevező, amelyben a GE vezetői egyetértenek. Karriertippjeik az alábbiakban olvashatók.

1. Szerezz jelentős nemzetközi tapasztalatot
Nagyon fontos már korán elkezdeni a nemzetközi karrier építését, emeli ki Peter Stracar, a GE közép-kelet-európai régióért felelős vezérigazgatója. Óriási előnyökkel jár egy másik országba költözni, kilépni a komfortzónából. A regionális vezérigazgató személyes tapasztalatból beszél, bár ő csak 27 éves korában költözött először külföldre.

Peter Stracar

Érdemes több kontinenst is bejárni, hiszen globális, sokszínű világban élünk. Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában eltérőek a vezetői gyakorlatok és kultúrák; a világ különböző pontjain teljesen más dolgok motiválhatják, vihetik előre az embereket.

Vegyük magunkat körül tájékozott, intelligens emberekkel, akikben megvan az ösztön, hogy megjósolják a következő nagy durranást, vagyis a lehetőségeket, trendeket és technológiákat. Peter Stracar szerint eddig még mindig kifizetődött, ha a csapatában nála okosabb emberek dolgoztak.

A vezérigazgató azt javasolja a fiataloknak, hogy járjanak be egy 360 fokos kört, fedezzék fel a világot, majd térjenek vissza Közép-Kelet-Európába, és ott tegyenek a változásért.  A szakember hozzáteszi: ő maga mindig is egy technológiai vállalatnál akart dolgozni, és most ez a vállalat hozzájárul ahhoz, hogy Közép-Kelet-Európa innovációs központként váljon ismertté.

2. Hasznosítsd a készségeidet
Használjunk ki minden lehetőséget, javasolja Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke.

Joerg Bauer

Próbáljunk ki minél többféle munkakört akár különböző iparágakban is gyakornokként vagy diákmunkásként, hogy idejekorán szembesülhessünk szakterületünk realitásaival. A GE-nél például számos üzletágban van lehetőség fizetett gyakornoki állásra.

A jövőben sokszor nem lesz elég csak egy területhez érteni. E munkakörök nagy részében informatikai ismeretekre és adatelemzési készségekre lesz szükség, azaz jó, ha egy egészségügyi szakember vagy egy közgazdász az informatika, az adatelemzés és statisztika területén is jártasnak mutatkozik.

Maradjunk nyitottak és rugalmasak. Fontosabb megtanulni, hogyan alkalmazkodhatunk gyorsan a változásokhoz, mint a know-how felhalmozása. A munkához szükséges ismeretek munka közben is elsajátíthatók, és sokszor az interneten is megtalálhatók.

Profi nyelvismeret – legalább az angol nyelv ismerete – nélkül nem lehet sikert elérni. A „profi” ebben az esetben azt jelenti, hogy az adott idegen nyelven képesnek kell lenni előadni a felső vezetőkből álló hallgatóság előtt, és képesnek kell lenni meggyőzni őket.

Főként a nagyvállalatoknál láthatjuk azt, hogy munkavállalók mátrix szervezetben, multikulturális csapatokban dolgoznak. Ezért nagyon fontos a virtuális, határokon átívelő csapatmunkára való képesség és a kulturális különbözőségek megértése – ezek az érzelmi intelligencia elemei, melyek a legjobban a tanulmányok alatt végzett, tényleges külföldi megbízatások során fejleszthetők.

3. Add el magad
Az öneladás, vagy más szóval az önmenedzselés az egyik legfontosabb készség, amelyről nem szabad megfeledkezni, mondja Beata Stelmach, a GE Lengyelországért és Baltikumért felelős vezérigazgatója.

A megfelelő karrierút kiválasztása nem más, mint marketing: az ember felméri a keresletet, a képességeit és a terveit; az idő előrehaladtával elgondolkodik a váltáson, és eladja magát a kormányzati, a privát vagy az akadémiai szektorban azoknak, akiket igazán meg akar nyerni.

Megvan a tudásotok, megvan a tehetségetek, és talán már némi tapasztalattal is rendelkeztek. Adjátok hát el okosan. Legyetek magabiztosak, és mutassátok meg, hogy valóban megvannak bennetek a megpályázott álláshoz szükséges képességek – tanácsolja a fiataloknak Beata Stelmach.

4. Összpontosíts
Ha a karrier elkezdéséről és építéséről van szó, nagyon fontos megérteni, hogy mindenki saját maga felelős a „legjobb” döntés meghozataláért.

Cristian Colteanu, a GE Romániáért, Bulgáriáért és Moldováért felelős elnök-vezérigazgatója szerint sok remek munka van a világon, de egy adott embernek ezek közül csak néhány felel meg. A legjobb karrier az, amelyben az ember a képességeit és a tehetségét az őt meghatározó értékekkel és érdekekkel összefüggésben kamatoztatja.

Ha az ember eldöntötte, hogy milyen utat követ, akkor minden nap tennie kell egy lépést a célja elérése felé, legyen szó akár egy előléptetésről, egy projekt befejezéséről vagy egy új lehetőség felkutatásáról.

A szakmai fejlődés legokosabb módja az, ha az ember soha nem hagy fel az információk és a know-how gyűjtésével – egész életünkben tanulnunk kell, ha hatni akarunk másokra, ha sikert akarunk elérni, ha gyakorlottak akarunk lenni, mivel a megszerzett tapasztalatok szélesítik világnézetünket, új perspektívát adnak számunkra, és inspirálóbbá tesznek bennünket.

Nem szabad alábecsülni a hálózatépítés szerepét, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindenki, akivel utunk során találkozunk, új lehetőségek előtt nyithatja meg az ajtót számunkra, akár magánemberként, akár szakmailag. Fontos, hogy jó hidakat építsünk, hiszen azok a sikerhez vezető út folyamatos építésének fontos elemei.

GE Foundation Scholar-Leaders osztondijasok_2

5. Építsd fel saját márkádat
Használjuk fel a marketingről tanultakat, és gondoljunk magunkra személyes márkaként, mondja Barcza Ilona, a GE Közép-Európáért felelős HR igazgatója.

Ismerjük meg magunkat, és legyünk őszinték magunkhoz a céljainkat, erősségeinket és gyenge pontjainkat illetően. Teremtsük meg és ragadjuk meg a lehetőséget, hogy visszajelzést kapjunk személyes márkánkról. Mindig legyünk annyira önmagunk, amennyire azt környezetünk megengedi. Vagy váltsunk környezetet.
(BrandTrend)