Kategória: Aktuális.

A HELL cégcsoport hosszú évek előkészítő munkájának eredményeképpen kívánta turisztikai attrakciófejlesztési és szálláshely-bővítési projektjeit a HELL szikszói üzeme melletti területen megvalósítani. A beruházáshoz az energiaital-gyártó elnyerte a magyar állam és az Európai Unió támogatását is.

HELL-RING-Kozponti-epulet

A szabadidő és versenykomplexum építését megelőzően az Örökségvédelmi Hivatal által elrendelt területfeltárást a hivatal munkatársainak be kell fejezniük, ugyanis jogerős építési engedélyt a hivatal szakhatósági hozzájárulása nélkül – zöldmezős beruházásról lévén szó – nem adhatnak ki. Mivel a több hónapja zajló munkálatok lezárulásának határideje a mai napig nem ismert, így a pályázatban előírt átadási dátumokig egyértelműen nem lehet a beruházást az eredeti tervek szerint megvalósítani.

A HELL korábbi szándékát, és a további – a hátrányos helyzetű borsodi térség számára óriási jelentőséggel bíró, és gazdasági fellendülést illetve a helyi turizmus élénkülését jelentő – beruházásait nem szeretné teljes mértékben feladni, így a pályázatkezelő intézményekkel együttműködve azon dolgozik, hogy egy mindenki számára kielégítő, és megvalósítható projekt jöjjön létre. Amint az új terv és az ehhez szükséges pályázati jóváhagyások megvannak, a HELL rögtön tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.
(BrandTrend)