Kategória: Aktuális.

Használatuk olyan tudást ad, amely a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez elengedhetetlen, és egyre meghatározóbbá válik a gazdaság növekedésében is – közölte Fónagy János.

A digitális ökoszisztéma minden eleme hozzájárul a jobb életminőséghez is. Általa egyszerűbbé és könnyebbé válik a kapcsolattartás, időt és energiát lehet megtakarítani, hozzáférést ad a számunkra érdekes és szükséges információkhoz, segít az álláskeresésben, magasabb szintű öngondoskodást tesz lehetővé, megkönnyíti tájékozódást – sorolta az államtitkár.

A kormány elszánt, és minden elkövet annak érdekében, hogy Magyarország előkelő helyet foglalhasson el a globális digitális közösségben – mondta az államtitkár.

A Nemzeti Infokommunikációs Stratégiában épp ezért jelentős hangsúlyt kapnak a digitális készségek, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban pedig e terület fejlesztésére közel 30 milliárd forint áll majd rendelkezésre 2014-2020 között. A digitális írástudatlanság felszámolását segíti elő a kormány szélessáv-fejlesztési programja is, amelynek köszönhetően 2018-ra minden magyar háztartás számára elérhető lesz a megfelelő gyorsaságú internet.
(BrandTrend)