Kategória: Aktuális.

A Google Pluson bejelentett új szolgáltatás egyelőre béta üzemmódban él, és csak meghívásos alapon működik, de egyértelműen jelzi a cég által szabott új irányt, amellyel felveheti a versenyt a nagy domain-regisztrátorokkal – számolt be róla az ITE.hu.

A Google Domains 12 dollárért kínálja a domain regisztrációt, és ehhez ingyenesen jár a domainhez kötött 100 e-mail cím is. A domainhez aldomainen is rendelhetőek és további kedvező lehetőség, hogy a megrendelő adatai anonimizálhatóak, amelyért más regisztrátoroknál általában külön fizetni kell.

A Google már 2004 óta hivatalos domain regisztrátor, ám ezidáig nem foglalkozott ezzel az üzletággal, és csak saját maga számára foglalta le a tevékenységéhez köthető neveket.

Piaci elemzők szerint a Google megjelenése ezen a piacon komoly változásokat hozhat, hiszen piaci erejénél fogva, hamar komoly vetélytársa lehet a legnagyobb domain-regisztrátoroknak is. Jelenleg a világ legnagyobb domain-regisztrátora, a GoDaddy 57 millió domain nevet kezel és a domainpiac harmadát uralja.

A szakértők szerint a Google lépése teljesen logikus, amelynek fő célja az lehet, hogy minél több kisvállalkozót vigyen az internetre és így növelje Adwords bevételeit is, amely a keresőóriás legfontosabb bevételi forrása.

A cég nyilatkozata szerint akkor döntött a Google Domains életre hívása mellett, amikor rádöbbent, hogy a kisvállalkozások 55%-a még mindig nem rendelkezik webes jelenléttel.

A vállalkozások szabadon kereshetnek, vagy vásárolhatnak domaineket, és könnyedén kezelhetik majd azokat – áll a cég közleményében.

A Google egyelőre csak regisztrációval foglalkozik majd, tárhelyet egyelőre tervei szerint nem nyújt, azt partnereire bízza.
(BrandTrend)