Kategória: Aktuális.

Új generációs kompakt mosóporok jelentek meg a hazai boltok polcain, jelentette be a Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (KOZMOS) mai sajtótájékoztatóján. Az innovációnak számos előnye van mind a fogyasztók, mind pedig a környezet számára. A vásárlók nem csak kevesebb súlyt cipelhetnek haza bevásárlótáskájukban, de tárolóhelyet is spórolhatnak otthonaikban. A kompakt mosóport használók a korábbinál kevesebb mosószer adagolásával hozzájárulnak a környezet kíméléséhez.

A gyártók által ajánlott adagolás az új mosóporoknál maximum 115 ml (75 gramm) egy átlagos mosógéptöltet esetében. Az innovatív megoldásnak köszönhetően az új generációs mosóporok kisebbek, mégis ugyanannyi ruha mosásához elegendőek, mint a régebbi termékek. Így a koncentráltabb mosóporból egy mosáshoz kevesebbet kell adagolni a korábbi vagy annál jobb mosóhatás eléréséhez.

Kozmos_Sajtótájékoztató2

Az új generációs kompakt mosóporok súlycsökkenésével a háziasszonyok a mosópor vásárlásakor hozzávetőlegesen évi 4 kilogrammal kevesebbet cipelnek haza. A kompaktálás az otthoni tárolásban is segítséget jelent, ami köztudottan minden háziasszony számára örökös kihívás.

A kompakt mosóporok nem csak a fogyasztók mindennapi életét könnyíthetik meg. „Az innovatív, koncentráltabb mosóporok jobban kímélik a környezetet, hiszen kevesebb vegyianyagot és csomagolóanyagot használnak. A kisebb kiszerelésű csomagok szállítása a szén-dioxid kibocsátást is csökkenti.”mondta el Kiss Beatrix, a Környezetügyért Felelős Államtitkárság szakmai tanácsadója.

KOZMOS_CsisztuZsuzsa_MurányIstván

Murányi István, a KOZMOS főtitkára a kompakt mosóporok használatakor a következőkre hívja fel a figyelmet: „A kompakt mosóporokat a csomagolás hátoldalán található adagolási útmutató alapján ismerhetjük fel, mert az új mosóporok esetében az átlag mosási adag most már maximum 115 ml (75 gramm). Mint mindig, most is fontos az adagolás betartása, mert csak így érhetjük el a kompakt mosóporok nyújtotta előnyöket.”
(BrandTrend)