Kategória: Aktuális.

A Mississippi, mint bakancslistás úti cél? Egyeseknek elég légből kapottnak tűnhet, mégis ez az az ötlet, amelyen Jamie White, Rebecca Joyner és Mark Davison új startup vállalkozása, a Wymeria alapul, és amelynek eredményeként az Amerikai Egyesült Államoknak ez az elfeledett régiója a turisták toplistás úti céljává válhat. A Wymeria koncepciója nyerte meg a „Your Move” startup versenyt, amely a NASDAQ OMX, a Prezi és a CEU Business School közös kezdeményezése.

participating_teams

A CEU Business School nappali MBA programjának hallgatói közül került ki az a három csapat, amely New Yorkban, a Times Square-en található NASDAQ OMX piacterén prezentálhatta ötletét a fenti szervezeteket képviselő szakértőkből álló zsűri előtt. Mindhárom csapat egyedülálló vállalkozásötlettel állt elő. Az első csapat ötlete a HIDSTART, egy budapesti start-up inkubátor, amelyhez a diákok véleménye szerint Magyarországon megvan a know how, így nagy lehetőséget rejt. A CheckIT.com csapata az IT biztonsági auditok fontosságáról beszélt, amellyel kapcsolatban a magánvállalkozások nagy része még mindig bizonytalan, mert nem tudja, hogyan oldja meg ezt a feladatot anélkül, hogy felfedné vállalkozása gyengeségeit.

winners_on_tower

Az utolsó prezentációt a Wymeria csapata tartotta, amely úgy gondolja, hogy noha a Mississippi környékről sokan elköltöztek, ennek ellenére egy olyan hely, amelyet mindenkinek egyszer látnia kellene, és hogy a szegénység nem jelenti egyben a kultúra, a történelem, illetve a lehetőségek hiányát. A környéken rengeteg látnivaló és aktív kikapcsolódási lehetőség akad, de az ezekben rejlő lehetőségek kiaknázása az egyéni utazásoknak és kalandtúráknak keretet adó rendszer nélkül lehetetlen. Az elképzelés szerint a vállalkozás segítené a helyi közösséget, miközben egyben biztos befektetést jelentene, mivel a turizmus területén stabil növekedés tapasztalható.

winners_with_jury

A verseny bírái Bruce Aust, a NASDAQ OMX ügyvezető alelnöke, Zane Groshelle, a Prezi egyik vezetője, Mel Horwitch, a CEU Business School dékánja, valamint Bala Mulloth vállalkozás és innováció menedzsment professzor voltak. A zsűritagok elmondták, hogy minden prezentáció nagyon színvonalas volt, de a verseny nyertese egyhangúan a Wymeria csapata lett. Az eredmény kihirdetése után a verseny győzteseinek képét kivetítették a NASDAQ Times Square-en található tornyán.

Mindhárom döntős vállalkozás ötlete, eredetileg a Közép Európai Egyetem Üzleti iskolája „Új vállalkozás indítása” kurzusának keretében született. Ez a kurzus része a CEU Innovációs Laboratórium programjának, amely inkubátorként olyan vállalkozási ismeretekhez, illetve lehetőségekhez segíti a diákokat, mint a vállalkozáskutatás, vagy a startup ötletek tesztelése. A CEU Innovációs Laboratórium a CEU Business School zászlóshajója, amelyet 2011-ben az iskola alapítójának, Soros Györgynek a támogatásából hoztak létre.
(BrandTrend)