Kategória: Aktuális.

A UPS-es karrierjét részmunkaidős csomagrakodóként kezdte 1974-ben. Negyven éves karrierje során számos operatív vezetői pozícióban volt már. Üzemeltetési vezetőként a UPS logisztikai, fenntarthatósági és műszaki területeiért felelt. E munkája során komoly beruházásokat kezdeményezett az alternatív üzemanyagot hasznosító járműflotta és a vállalat teherárú kapacitás növelése terén. Ő vezette a UPS szállítmányozási hálózatát is, mely több mint 200 országot és területet szolgál ki.

Jelenlegi pozícióját megelőzően David Abney a UPS International – az Egyesült Államokon kívüli operációkért felelős üzleti egység – elnökeként szolgált, ahol a vállalat globális logisztikai hálózatának bővítését vezette. Nemzetközi tapasztalatai között szerepel még a kanadai, illetve dél-amerikai logisztikai és teheráru egységek, valamint a globális teheráru és vámügyintézés üzleti egység vezetése.

david abney

„David komoly tudással bír a gyorsan változó szállítmányozási és logisztikai piacom – mondta el Scott Davis.  – Az, hogy képes előre látni a piaci trendeket, azonosítani a kockázatokat, a lehetőségeket pedig kihasználni mind a vállalat, mind pedig az ügyfelek javára, már a múltban is felbecsülhetetlennek bizonyult. Egy kihívásokban bővelkedő gazdasági időszakon mentünk keresztül a vezérigazgatói megbízatásom során, és ezalatt végig számíthattam a UPS iránti elkötelezettségére és a számomra nyújtott támogatására. Biztos vagyok benne, hogy David azt a határozott vezetést nyújtja majd, mely elengedhetetlen, hogy a UPS a jövőben is egyre jobb teljesítményt tudhasson magáénak.”

“Nagy megtiszteltetés, hogy az igazgatóság engem választott a vezérigazgatói tisztségre – nyilatkozta David Abney. – A vállalatnak hihetetlen lehetőségeket, munkatapasztalatokat és szakmai előmenetelt köszönhetek. Úgy hiszem legfőbb küldetésem, hogy olyan környezetet teremtsek, ahol tehetséges UPS-es kollégáim jeleskedhetnek abban, hogy ámogatják ügyfeleinket céljaik mind teljesebb elérésében. végső soron így építhetünk majd a UPS sok éves örökségére.”

A most bejelentett változások 2014. szeptember 1-én lépnek életbe.
(BrandTrend)