Kategória: Aktuális.

Öt napon át, 40 órás építéssel közel 6000 gyermek segített az elemek összeillesztésében, amelyet hivatalos dán LEGO építőmesterek helyeztek egymásra körülbelül fél óránként, így létrehozva a 34,76 méteres magas LEGO Tornyot. Az idei 46. LEGO Toronyépítési Világrekord alkalmával 33 centiméterrel sikerült meghaladni az előző éves rekordot, amelyet amerikai diákok állítottak fel. A szerdától vasárnapig tartó izgalmas programsorozaton közel 40 000 ember vett részt, vagy próbáltatta meg magát valamilyen versenyen.

Torony-2

Sashegyi Zsolt, a LEGO Store Budapest marketing igazgatója, illetve az esemény főszervezője a következőket nyilatkozta a Guinness-rekord kapcsán: “Úgy gondolom, hogy egy sikeres és tényleg világraszóló eseményt valósítottunk meg Budapest szívében. Ez a Guinness-rekord egy közös siker, amely nem jöhetett volna létre a több mint 6000 lelkes építő és a közel 40.000 idelátogató közreműködése és segítsége nélkül. Bízom benne, hogy LEGO Store Budapest szervezésében nemsokára egy hasonló színvonalú rendezvénnyel újra mosolyt csalhatunk a gyermekek arcára!”

Rogán Antal és Tom Norring

„Az elmúlt napokban sok iskolás, és óvodás is megtanulhatta, hogy hogyan lehet sok kicsiből, valami igazán óriásira, igazán nagyra jutni.” – tette hozzá Rogán Antal, az V. kerület polgármestere az átadás pillanatában.

A világrekord kísérlet egyik fő célkitűzése az volt, hogy a lehető legtöbb családnak nyújtson feledhetetlen élményt, amelyre nemcsak a gyermekek, hanem szüleik is sokáig emlékeznek majd. A rendezvény sikerességét nemcsak a Guinness-rekord elérése, hanem látogatóinak száma is bizonyítja, így minden szempont alapján elérte céljait.

Torony-4

Az esemény főszponzora a Telekom, további támogatója pedig a Ford, a Microsoft, az OTP Multipont, a Bravo, a Váci Utca Bevásárlónegyed, az OTP Fáy András Alapítvány O.K. Központ és a Megamax volt.
(BrandTrend)