Kategória: Aktuális.

Gyermeknapra épülhet fel a Guinness-rekord magasságú torony Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. A Telekom főtámogatásával, a LEGO Store Budapest szervezésében létrejövő nagyszabású eseményen a toronyépítés mellett ingyenes programsorozattal várják az érdeklődőket.

Az óriás tornyot május 21. és 25. között általános iskolás gyermekek és a Bazilikához látogató érdeklődők építhetik majd fel, vagyis bárki részt vehet a Guinness-rekord kísérletben. Néhány napon belül megérkeznek Dániából a hivatalos LEGO építőmesterek is, akik a munka menetéről és zavartalanságáról fognak gondoskodni az ötnapos rendezvény ideje alatt.

telekom_9574

A LEGO Toronyépítés Világrekord kísérletre legutóbb 1993-ban, több mint 20 évvel ezelőtt került sor Budapesten, akkor 20,14 méteres LEGO torony épült. Idén ez várhatóan 36 méter lesz, vagyis a torony magassága egy 10 emeletes épület méreteivel vetekszik majd, ezzel pedig a világ legmagasabb LEGO tornya lehet.

Az építés helyszínén, a Szent István Bazilika előtti téren mindenki megtalálhatja majd a számára legizgalmasabb programot. A látogatók összemérhetik tudásukat a Chima versenyeken, elsajátíthatják a LEGO építés fortélyait a Master Builder akadémián, de játszhatnak például a LEGO Star Wars vagy a LEGO Friends játékasztalain is. Emellett a résztvevők a Telekom csúcskészülékein kipróbálhatnak majd különböző játékos applikációkat, vagy akár az új TV GO szolgáltatást is, illetve csatlakozhatnak a már tavaly is nagy népszerűségnek örvendő családi mozaiképítéshez. A toronyépítés és a kiegészítő programok mellett olyan sztárfellépők, mint például Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals teszik felejthetetlen élménnyé a gyermeknapi hétvége rendezvénysorozatát.

telekom_9609

Mindemellett mától már virtuális LEGO tornyot is lehet építeni a Telekom Facebook oldalán elérhető #kockatorony applikációval. A vállalkozó szelleműek három dimenziós LEGO rajzokat készíthetnek az alkalmazásban, ezekből pedig akár a valóságosnál is magasabb torony épülhet fel a rendezvény végéig. Az érdeklődők ezzel a játékos applikációval felkészülhetnek a toronyépítés nagy pillanatára, illetve az alkalmazás segítségével azok is részesei lehetnek a világrekord kísérletnek, akik nem tudnak a helyszínre kilátogatni.
(BrandTrend)