Kategória: Aktuális.

Egy évvel ezelőtt vásárolta fel a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. a Banco Popolare bankcsoport magyarországi leányvállalatát. A tavalyi akvizíció célja nemcsak az volt, hogy a MagNet Bank elérje a méretgazdaságosság szempontjából megfelelő szintet, hanem az is, hogy megmentse a bezárástól a Banco Popolare magyar leányvállalatát és minél több munkahelyet őrizzen meg. A felvásárlás után a MagNet Bank mérlegfőösszege a korábbi 83 888 millió forintról 117 589 millió forintra, a létszám a korábbi 151-ről 227-re, a banki tevékenység adózott nyeresége pedig a 2012-es 102 millió forintról 312 millió forintra nőtt.

Az akvizícióval szinte egy időben a MagNet Bank visszavásárolta tulajdonrészét a La Caixa-tól, Spanyolország harmadik legnagyobb bankjától, így 100%-osan magyar tulajdonba került. Jelenleg a bank 29 035 darab folyószámlát kezel 16 432 millió forint értékben, a folyószámlák darabszáma havonta közel ezerrel nő. A bank 2014. március 30-i adatok szerint mintegy 56 841 millió forint értékben kezel betéteket és 44 935 millió forint értékben helyezett ki hitelt.

Az eredményekről szólva Fáy Zsolt, az igazgatóság elnöke elmondta: „A MagNet Bank egy merőben újszerű banki formát honosított meg Magyarországon, a közösségi vagy más néven értékalapú bankot. A hagyományos banki működéssel szemben, a közösségi banki rendszerben az üzletpolitika középpontjában a fenntartható fejlődés áll, a szereplők (ügyfelek, tulajdonosok, menedzsment) között összefogás alakul ki a közösségi célok érdekében, a döntéseket nem a profitmaximalizálás vezérli, a növekedés pedig nem cél, hanem következmény. A MagNet Bank eddigi sikere azt bizonyítja, hogy az újfajta banki modellt pozitívan fogadják az ügyfelek, és egyre többen részesítik előnyben a hagyományos bankolási módszerekkel szemben.”

A MagNet Bank 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is elnyerte „Az év társadalmilag felelős bankja” címet a MasterCard Év Bankja pályázaton.
(BrandTrend)