Kategória: Aktuális.

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a digitális csatornák használatát az itt élők tájékoztatásában, ezért 2010 óta számos olyan szolgáltatást vezetett be, amelyek elősegítik a hegyvidékiek hatékonyabb ügyintézését, gyorsabb informálódását.

Parkolás applikáció 1

Ilyen eszköz az internetes online ügyfélszolgálat (ETL), a kiemelkedő látogatottságú Facebook-csoport (Hegyvidék – Több mint kerület), a nyári időszakban az UVB sugárzásmérő-szolgáltatás, valamint a másfél éve működő, minden okostelefonos platformról ingyenesen letölthető applikáció, amely egyedi tartalommal szolgálja a Hegyvidék iránt érdeklődőket.

Parkolás applikáció 2

A Hegyvidék okostelefonos alkalmazás most bemutatott, különleges, új parkolási modulja megkönnyíti a kerületben a parkolást. Az innovatív szolgáltatás elindításakor az alkalmazás automatikusan lekérdezi a felhasználó GPS pozícióját, és ez alapján kiválasztja a megfelelő parkolási zónát, megkönnyítve ezzel a parkolást. A zóna kiválasztása vagy módosítása könnyen áttekinthető manuális gombokkal és térképes felületen is lehetséges.

A parkoláshoz szükséges adatok gyorsan felvihetőek, az alkalmazás pedig megjegyzi a korábban már felvitt gépkocsi adatokat, így azok könnyen előhívhatók. Az alkalmazás a parkolás elindulása után számolja az eltelt időt, és 10 perccel a parkolás 3. órájának lejárta előtt automatikusan megkérdezi a felhasználót a parkolás folytatásáról. A parkolás a Stop gomb megnyomásával és a megfelelő üzenet elküldésével bármikor leállítható.

Parkolás applikáció 5

Az alkalmazás március 18-tól, a Hegyvidék applikáció frissítése után elérhető.

Az új funkcióról Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere és Nyírő András, az Appsters Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót.
(BrandTrend)