Kategória: Aktuális.

2010 óta a Geomédia kiadásában jelenik meg a Vasárnapi Hírek, a hazai lappiac egyetlen szerzői hétvégi lapja, amely egyszerre napilap és hetilap, közéleti és szórakoztató magazin. Az elmúlt időszakban folyamatos fejlődés jellemezte a VH-t: fiatal újságírók kezdtek dolgozni a szerkesztőségben, megváltozott a rovatstruktúra és a napilap formátumú, de hetilap tartalmú újság olyan állandó szerzőkkel is dicsekedhet ma már, mint Grecsó Krisztián, Parti Nagy Lajos vagy Tóth Krisztina.

„A megújulási folyamat újabb jelentős állomásához ért, amikor új formában – a régi értékeinket megtartva – a hétvége friss híreivel, de egy egész hétre elegendő tartalommal, megújult rovatstruktúrával, progresszív, modern külsővel jelentünk meg március 16-án” – mondja Gál J. Zoltán, a lap főszerkesztője.

Az újság vezetője szerint az új VH legfőbb törekvése, hogy a hagyományos, ha úgy tetszik, „polgári” újságolvasási hagyományt elegyítse az online médiában fellelhető formai és tartalmi elemekkel. „A hír szentsége marad, de a vélemény szabadsága nő és bátrabban használhatjuk a kiadó neves fotósainak munkáit és grafikai, infografikai elemeket is” – mondja a főszerkesztő, aki szerint a szellemiség marad, de a hangütés „bevállalósabb, megmondóbb”, mint amit a laptól eddig, a hazai hetilap piacon pedig általában megszokhattunk.

„Nem titkolt célunk, hogy olyan lapot hozzunk létre, amely a hirdetők számára is új lehetőséget jelent, ezért is segíti a VH átalakítását egy designer-grafikus, aki a hirdetői szempontokat is az átalakítás szempontjai közé emelte” – tette hozzá a főszerkesztő.
(BrandTrend)