Kategória: Aktuális.

Kylie Minogue ma bejelentette Kiss Me Once elnevezésű új turnéját. A koncertkörút Nagy-Britániában kezdődik majd ősszel és további 15 országban összesen 31 show-t foglal magába, köztük a magyar koncertet is, amelyre október 18-án kerül sor a BudapestArénában. Kylie Minogue híres zseniális élő fellépéseiről, a Kiss Me Once turné ezt a hagyományt kívánja folytatni, valamint a rajongókkal ünnepelni a régi és az újabb slágereket.

Kylie Minogue vadonatúj albuma a szintén Kiss Me Once címre hallgató CD is ma kerül a boltokba. Négy év után jelentkezett az énekesnő új anyaggal, ráadásul még a produceri teendőket is ellátta Sia-val az oldalán. Az új lemezen együtt dolgozott még Pharrell Williams-szel, Ariel Rechtshaid-del és Greg Kurstin-nel.

kiss me once

Kylie Minogue 1987-ben robbant be a zeneiparba, és nem csupán slágerlista-vezető és többszörös díjnyertes énekesnővé vált pillanatok alatt az egész világon, hanem divatikonná, tervezővé, vállalkozóvá és jótékonysági nagykövetté is. Mindemellett 46 angol slágerlistát megjárt dalt tudhat magáénak.

Miután 2013-ban management szerződést kötött a Roc Nation-nel, most ismét a világ meghódítására készül. Új turnéja, amely szeptemberben indul majd Liverpoolban, lesz az egyik újabb állomás töretlen sikeri sorában a következő évtizedben.

Kylie Minogue híres fantasztikus élő koncertjeiről, látványos show-műsorairól, úgy tűnik, új turnéján sem lesz ez másként. Liverpoolban 26 dal szerepel a műsorban, amelyet 7 különböző szettben ad elő. A fellépőruhákat olyan divatdiktárok tervezték a showhoz, mint Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana és Julian Macdonals.

A fantasztikus látványhoz tartozik a majdnem 800 nm színpadon álló állványzat, amelyet hol a háttértáncosok használnak, hol pillanatok alatt díszletet váltanak rajta, valamint a színpad teljes szélességében meglévő óriási kivetítő, amelyhez további négy, térben mozgatható képernyő is tartozik még. Kylie Minogue az óriási repertoárjából szinte az összes nagy slágerét előadja, sőt, még 1-2 meglepetés feldolgozás dal is belefért az új turné programjába.

Néhány érdekes adat: 

– Ír könyvelő apa és wales-i táncosnő édesanya legidősebb gyermekeként született, két testvére van: az öccse, Brendan híradós operatőr Ausztráliában, húga, Danii szintén énekesnő és tévés műsorvezető
– 12 éves korában gyermekszínészként kezdte pályafutását, The Sullivans nevű sorozatban debütált
– Az igazi hírnevet 18 évesen az ausztrál Szomszédok sorozat hozta meg számára, ahol a szókimondó Charlene szerepében hamar nemzetközi kedvencé vált
– A Szomszédokban Jason Donovan alakította történetbeli barátját, annyira népszerűek voltak a nézők körében, hogy 1987-ben, az esküvőjükről szóló rész nézettségi csúcsot döntött Ausztráliában, de még Angliában is több mint 20 millióan ültek le a TV elé megnézni egybekelésüket
– Énekesi karrierje egy jótékonysági gálával kezdődött, ahol a Szomszédok szereplőgárdája is fellépett. Kylie két feldolgozást adott elő, az egyik a Loco-Motion volt, ami óriási sikert aratott, s azonnali lemezszerződést hozott számára. Nem sokkal később a dal kislemez verziója hét hétig vezette az ausztrál slágerlistát
– Ausztrál kiadója kihasználva Kylie angol népszerűségét megállapodott a kor legnépszerűbb produceri irodájával, a Stock, Aitken & Watermen trióval, hogy elindítják az angol zenei piacon is. Ám első találkozójukról egyszerűen megfeledkeztek, így gyorsan “összedobtak” egy dalt, amíg Kylie az előtérben várakozott. Ez volt az I Should Be So Lucky, ami később nyolc országban vált slágerlista-vezető dallá
– Jason Donovan-nal egy ideig a magánéletben is egy párt alkottak, Kylie kiválása a sorozatból, valamint nemzetközi énekesi karrierjének beindulása és az ezzel járó sok utazás vetett végett a kapcsolatnak
– 1988 nyarán jelent meg debütáló albuma Kylie címmel, és egy évig szerepelt az angol slágerlistán, több hétig vezetve is azt
– Pályafutása elején több kritikus is “az európai Madonna”-nak hívta, ám ezt hamar felváltotta a Pop Hercegnője cím, jelezve, hogy Kylie Minogue nem egy klón, hanem nagyon is figyelemreméltó önálló előadó
– Pályafutása 26 éve alatt összesen 48 angol slágerlistás dallal büszkélkedhet, ami abszolút egyedülálló teljesítmény

Számtalan díj és kitüntetés birtokosa, többek között az Évtized Előadója címet kapta Angliában és Ausztráliában, szerepel a Világ 30 Legszebb Embere listáján, tagja a Hírességek Csarnokának, megkapta a legmagasabb francia kulturális kitüntetést és II. Erzsébettől a Brit Birodalom Tisztje címet is.

26 éves karrierje alatt négyszer is meg tudott újulni és szinte mindent újrakezdeni: először, amikor óriási bátorsággal elhagyta addigi sikerszerzőit, a Stock, Aitken & Waterman triót, és nem sokkal utána már Nick Cave duettjével vezette a slágerlistákat. Másodszorra, amikor a Spinning Around dallal és annak videójával új lendületet adott a karrierjének, s a kis aranyszínű short pedig védjegyévé vált. Harmadjára gyakorlatilag ugyanezt ismételte meg pár évvel később, egy újabb giga-slágerrel, a Can’t Get You Out Of My Head-del, ami karrierje eddigi legnagyobb sikere, több mint 40 országban vezette a slágerlistákat és 5 millió példánykelt el csak a kislemezből. Végül 2006-ban, a mellrákkal vívott küzdelme után,  amikor addigi legdrágább és legtöbb országot érintő turnéjával mindenhol teltházas koncertet tudott adni.

Kylie Minogue két stúdióalbum és turné között szívesen foglalkozik másfajta zenei dolgokkal is, például 2010-ben egy karácsonyi anyagot, 2012-ben pedig nagyzenekari feldolgozásokat készített dalaiból.

Egyike annak a két ismert embernek (a másik II. Erzsébet), akiknek már négy különböző viaszszobrot készítettek az idők során Madame Tussauds londoni panoptikumába és folyamatosan a kiállítás részei óriási népszerűségük miatt.

Népszerűségére jó példa, hogy 2007-ben Melbourne bronzszobrot állított tiszteletére, ami a rajongók egyik kedvenc fotózkodási helye azóta is Ausztráliában. Emellett bronzba öntött kézlenyomata a londoni Wembley Arena csarnokában is  megtekinthető.

2006-ban megjelent egy mesekönyve The Showgirl Princess címmel, amit a rák miatti kényszerpihenője alatt írt.

A világ sok országában rendkívül hálásak az orvosok Kylie-nak és a nyíltan felvállalt mellrák küzdelmének. Ugyanis 2006 után több mint húszszorosára nőtt az éves szűrővizsgálatokon résztvevő nők száma, amit hivatalosan is elneveztek Kylie-hatásnak.

Bár nem csinál belőle nagy felhajtást, Kylie Minogue az egyik legtöbbet adakozó sztár a világon. Komoly és rendszeres juttatásokkal segíti az AIDS, valamint a mellrák gyógyítására irányuló kutatásokat, emellett rendszeresen adakozik a rászorulóknak, legyen szó afrikai iskolaépítésekről, vagy a haiti földrengés áldozatairól. Sőt, a 2005-ös thaiföldi cunami után egy hétig személyesen is részt vett a helyszínen a mentésben, illetve az adminisztratív feladatok megoldásában.

Rengeteg fiatalabb énekes és előadó nevezi meg a példaképei között, olyan nevek vallják, hogy Kylie Minogue stílusa és pályafutása hatással volt saját karrierjükre, mint Katy Perry, Lady Gaga, Sarah Michelle Gellar, a Destiny’s Child tagjai, sőt, még Madonna is többször nyilatkozta, hogy Kylie inspirálta őt a minél jobb produkciókra.

Budapesten már a koncert előtti napon megkezdődik az építés, amiben 95 magyar is részt vesz. A felszerelés mennyiségét jól mutatja, hogy három kosaras darura és öt targoncára is szükség van az építés valamint a bontás alatt, csak a színpad fölé közel 45 tonnányi felszerelést függesztenek fel. Mindent magukkal hurcolnak a legapróbb kiegészítőkig, hogy garantáltan ugyanazt az élményt nyújthassák minden egyes városban a rajongóknak. Éppen ezért a felszerelést közel 20 kamion, 7 busz és 4 teherautó szállítja a turnén.

Várható kapunyitás Budapesten is 18.30-kor lesz, a koncert-felvezetője 20 órától indul, maga Kylie pedig 20.30 körül lép színpadra két órás showjával, amiben ködgépet, lézer effektet, stroboszkópot és konfetti-ágyút is használnak.

Négy kamera veszi a koncertet csak a kivetítők miatt, a hat fős kísérőzenekar mellett három vokalista és tizenhat táncos működik még közre a koncerten.

Kylie Minogue öltözőjébe nem kértek előzetesen extra dolgot, csupán két kanapét, székeket, dohányzóasztalt, egy nagy tükröt és hangulatvilágítást, ezenfelül pedig szélessávú internetet. Külön helyégben vannak a fellépőruhák, hiszen nem csupán Kylie öltözik át többször a koncert alatt, hanem két tucatnyi táncosa és zenészei is.

Kylie Minogue koncert október 18-án a BudapestArénában.
(BrandTrend)