Kategória: Aktuális.

A tavaszi hóesés orkán erejű széllel párosult és óriási hótorlaszok alakultak ki. Tízezrek rekedtek az autópályákon, 146 települést elzárt a hó, villanyoszlopok százai törtek ketté, sok helyen napokig nem volt áram és a hadsereget is mozgósítani kellett.

Az OzoneNetwork tévé, saját gyártású, 50 perces dokumentumfilmben elsőként dolgozza fel részletesen a témát. Megszólalnak a túlélők: egy asszony, aki a gyermekeivel az éjszakát az autópályán töltötte és azért izgultak, hogy ne fogyjon ki a benzin. Egy másik édesanya szülése pont a katasztrófa éjjelén indult meg a hótorlaszoktól elzárt bakonyi faluban. Az ismert showman, Geszti Péter pedig egy győri közönségtalálkozóra indult, de nem ért oda. Két napig volt a hó fogságában.

Hokatasztrofa marcius 15 OzoneNetwork

Az interjúk mellett, látványos számítógépes animációk mutatják meg, milyen időjárási események ritka együttese okozta a katasztrófát. 2013. március 15-én elmaradt a nemzeti ünnep; de erről az ünnepről szinte mindenkinek van egy története. Havas, fagyos, dühös, veszélyes, esetleg kalandos. Azon a hétvégén megmutatta a természet, hogy a technikai fejlődés ellenére, a klímaváltozás okozta egyre kiszámíthatatlanabb viharok, bármikor lecsaphatnak ránk.

A film bemutatója a katasztrófa egy éves évfordulóján, 2014. március 14-én 18:45-kor lesz az OzoneNetwork tévében, ismétlése pedig másnap március 15.-én 22:00-kor.
(BrandTrend)