Kategória: Aktuális.

A Budapest Music Centerben megrendezett nagyszabású IV. Díjátadó Gálán minden várakozást felülmúlva több mint 200 ingatlanpiaci szakember vett részt. A rendezvény a hazai kereskedelmi ingatlanpiac meghatározó eseményévé nőtte ki magát, ahol mindenki jelen van, aki csak számít.

a Díjak

A szakmai zsűri idén a 7 kategóriában összesen 10 díjat osztott ki, vagyis a címadó „Az Év Irodája” kategórián belül a tavalyi versenyhez hasonlóan „Az Év Irodája Design Díj” és „Az Év Irodája Különdíj”, illetve rendhagyó módon „Az Év Irodaháza Közönségdíj” mellett „Az Év Irodaháza Különdíj” is kiosztásra került. Az értékelés a hagyományoknak megfelelően két részből állt: minden kategóriában a közönségszavazást követően a szakmai zsűri előre meghatározott és objektív szempontrendszer alapján értékelte a pályázatokat.

a Győztesek

A szakmai zsűri tagjai voltak: Dr. Német Edit, egyetemi adjunktus, a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének tanszékvezető-helyettese; Kovács Péter, az IseeQ nemzetközi szakmai kapcsolatépítéssel foglalkozó cég egyik alapítója és ügyvezetője; Borbély Gábor, MRICS elemzési és tanácsadási vezető, CBRE budapesti iroda; Barta Zsombor, a HUGBC alelnöke, az ERM Hungária Kft. vezető tanácsadója, BREEAM International minősítő; Horváth Emese, közgazdász, okleveles ingatlanszakértő; Barts J. Balázs, FRICS, Fővárosi Vízművek ingatlangazdálkodási osztályának vezetője; Winkler Edina, a RICS Magyarország elnökségi tagja, a DTZ Hungary Kft. vezető értékbecslője.

A verseny fő támogatója a Philips Lighting, szakmai partnerek: Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, Budapest Research Forum, Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület, RICS, Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége.

A győztesek:

Az Év Irodája 2013: Avis Budget Group

Az Év Irodája 2013 Design Díj: Distinction @ Salétrom by LOFFICE

Az Év Irodája 2013 Különdíj: Tolnagro Kft.

Az Év Coworking Irodája 2013: KAPTÁR

Iroda.hu Innovációs Díj 2013: Cloud Office (Rendszerinformatika Zrt. és Eston International)

Az Év Zöld Ingatlanprojektje 2013: Green House Irodaház (fejlesztő: Skanska)

Az Év Irodaháza 2013 Közönségdíj: Blue Cube Irodaház (tulajdonos: S IMMO Hungary Kft.)

Az Év Irodaháza 2013 Különdíj: Green House Irodaház (fejlesztő: Skanska)

Az Év Üzemeltető Cége 2013: Dome Facility Services Group Kft.

Az Év Irodapiaci Szereplője 2013: Tim O’Sullivan, CBRE

Kalmár Zoltán, az iroda.hu csoport ügyvezető igazgatója a rendezvény után elmondta: „a IV. Díjátadó Gála minden előzetes várakozásunkat felülmúlta, hiszen több mint 200 ingatlanpiaci szakember vett részt az eseményen, amely a hazai ingatlanszakma igazi örömünnepe volt. Stílszerűen fogalmazva megjelent a fény az alagút végén, a válság ellenére is látjuk már a hazai építőipar és ingatlanpiac jövőjét. A bizakodás és az elért eredmények tisztelete újabb értékek teremtésére sarkallják a hazai szakembereket, és reményeink szerint az elkövetkezendő években számos megvalósult projektet tudunk bemutatni „Az Év Irodája” versenyen és a theBAR szakmai találkozókon. Ami pedig a pályázó irodákat, közösségi munkahelyeket, innovatív megoldásokat és épületeket illeti, örömmel tapasztaljuk, hogy a hazai szakma évről-évre világszínvonalú termékeket hoz létre, amelyekre méltán lehetünk büszkék. Jövőre ismét találkozunk!”
(BrandTrend)