Kategória: Aktuális.

A barcelonai eseményen fergeteges hangulat uralkodott, egy futball szimulátor segítségével a PUMA arcai bemutatták mire képesek az innovatív cipővel a lábukon.

A világhírű focisták közös reklámkampányba fogtak, a reklámfilm itt megtekinthető:

PR-film az eseményről:

Az evoPOWER új fejlesztéseken alapuló focicipő, amely fokozza a játékosok teljesítményét, optimalizálja a rúgások erejét és pontosságát. Az evoPower cipőket a mezítlábas labdarúgások ihlették, kidolgozásánál egy legutóbbi tanulmány eredményét vették alapul, mely szerint mezítláb nagyobb a rúgás ereje, mint cipőben.

A cél az volt, hogy az új GSF technológiának köszönhetően ugyanezt a biomechanikai mozgást tudja lekövetni a lábfej, így a rúgás ereje jóval nagyobb lehet. Az innovatív megoldásnak köszönhetően a talp elég rugalmas ahhoz, hogy mindkét irányba mozduljon, így a játékos még nagyobb erőt képes a rúgásba vinni.

Puma_Barca_10

A PUMA független szakértőket és tesztelőket is felkért az új fejlesztések véleményezésére, az optimális technológia kialakításában. A tesztelésben aktívan részt vett Cesc Fàbregas és Marco Reus is.

Cesc Fàbregas elmondta: “ Egy olyan futballcipő kifejlesztése, amely megegyezik a láb tényleges alakjával, rugalmas akár a láb mozgása, a világ legnyilvánvalóbb ötletén tűnik, pedig eddig pályafutásom alatt sosem hallottam erről. Amikor teszteltem a cipőket egészen más érzés fogott el, sokkal rugalmasabb, mint az eddigi cipők, a lábamhoz maximálisan alkalmazkodik, ezért a rúgások ereje és pontossága is merően más.”

Marco Reus hangsúlyozta: “ A lőtávolság ez egyik legfontosabb kulcsa a játéknak, akár a játék egész menetére, akár a szabadrúgásokra gondolunk. Ezekben a fontos pillanatokban egy megfelelő futballcipő sokat segíthet, sőt döntő lehet. A PUMA új fejlesztésének köszönhetően az  evoPOWER cipő nagy önbizalmat ad ezekben a helyzetekben, a különbség valóban érezhető, ami kissé meg is lepett az első tesztelésekkor. Ez egy valóban újszerű fejlesztés és kezdeményezés a PUMA részéről.”

Mario Balotelli hozzátette: “ Én új vagyok a PUMA családjában és őszintén bevallva ez a cipő volt az egyik ok, amiért örültem a szerződéskötésnek. Az evoPOWER már az első kipróbáláskor mély benyomást tett rám, még soha nem láttam és nem is tapasztaltam ehhez hasonló futballcipőt. Mindaz, amit a PUMA elmond a futballcipőjéről igaz, a cipő adta rugalmasságnak köszönhetően a labdát jobban tudod uralni, ezáltal pontosabb és erősebb rúgásokra vagy képes.”

Puma_Barca_12

Az evoPOWER mellet a PUMA még egy innovatív sportruházati megoldást vezet be mezein, amit a sportszergyártó által támogatott csapatok – Olaszország, Chile, Uruguay, Ghána, Elefántcsontpart, Svájc, Kamerun és Algéria – mostantól viselni fognak, az érintett országok már a 2014-es világbajnokság idején is az innovatív ruházatban lép pályára.

A PUMA PWR ACTV technológia egy új szintre emeli a sportteljesítmény fogalmát. A mezekbe, a sortba és a sípcsontvédőben is ACTV tapaszok lettek elhelyezve a megfelelő pontokon, ami segíti a játékosok izommunkáját, mikro-masszást fejt ki az izmokra, aminek köszönhetően fokozza az izmok megfelelő munkáját, fokozza a fiziológiai teljesítményt.

Az ACTV tapaszokkal ellátott mezeket úgy fejlesztették ki, hogy a felsőtesten a megfelelő pontokon helyezkedjen el. Elől a szalagok a rekeszizom munkáját támogatják, elősegítik a mélyebb légzést, serkentik a hasizmok munkáját ennek köszönhetően a játékosok stabilabb mozgásra képesek. A mez hátsó részén a tapaszok a lapockát és a hát alsó izmait támogatják, ennek köszönhetően a játékosok megfelelő és stabilabb testtatást tudnak felvenni.

Puma_Barca_21

Az evoPOWER futballcipő és teljes kollekció 2014. február 1-jétől érhető el a PUMA üzleteiben.
(BrandTrend)