Kategória: Aktuális.

Az egy évvel korábbi adatokhoz képest a Porsche 15%-os, az Audi 8,3%-os, a Bentley pedig 19%-os növekedést könyvelt el. A kereslet elsősorban az olyan feltörekvő piacoknak köszönhető, mint Kína és India, ahol az emelkedő jövedelmi szintek is hozzájárulnak a luxustermékek iránti kereslet-növekedéshez.

Audi_EN

Az Egyesült Államokban, amely a luxus autók egyik legnagyobb piaca, az Audi értékesítése 13,5%-os, a Porsche növekedése 21%-os, de a Bentley szállítások száma is 28%-os emelkedést mutat. Kínában mind az Audi, mind a Porsche közel 20%-os növekedést ért el, azonban a Bentley eladási adatai 3%-kal csökkentek ezen a piacon.

Volkswagen reményei szerint 2018-ra a világ legnagyobb autógyártójává válik. A legfrissebb adatok nagy lökést adhatnak a német autógyártó törekvéseinek. Összességében az Audi 1,57 millió autót és sport-haszonjárművet, a Porsche 162.145 járművet, a Bentley pedig összesen 10.120 autót értékesített az elmúlt évben.

volkswagen

“Az Audi egy fontos mérföldkőhöz érkezett az elmúlt évben: elértük a középtávú stratégiai célunkat a 1,5 milliós értékesítési számmal, mindezt a tervezettnél két évvel korábban” – nyilatkozta Rupert Stadler, az Audi elnöke. “Ez azt jelenti, hogy az elmúlt négy évben az Audi több mint 600.000 új ügyfelet vonzott.”

A Volkswagen számai jól mutatják, hogy a globális autópiac már kiheverte a globális pénzügyi válság okozta visszaesést. Az adatok alapján az autó eladások Kínában 14%-kal nőttek 2013-ban. A Kínai Autógyártók Szövetsége szerint több mint 2 millió jármű érvet értékesítettek Kínában.

A hét elején közzétett adatok azt mutatták, hogy az Egyesült Királyságban 2,26 millió autót adtak el tavaly, amely 10,8%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Az elemzők várakozásai szerint Amerikában is 2007 óta 2013 lesz a legjobb év. A teljes éves forgalom várhatóan eléri a 15,6 milliót. Az amerikai Ford például arra számít, hogy a nyeresége 8,5 milliárd dollár körül alakul. Amennyiben így lesz, az autógyártónak ez lesz a történetének egyik legjövedelmezőbb éve.
(BrandTrend)