Kategória: Aktuális.

Az előző év végén a UPC újabb négy programmal egészítette ki a digitális kábeltelevíziós alapkínálatát. Az így 53 csatornásra bővülő digital bronze csomagba bekerült az MTVA m3 nevű új retrócsatornája, a Meteo TV, a hatoscsatorna és a Fix TV is.

Tavaly óta már ez a digitális alapcsomag is magában foglal négy HD csatornát (m1 HD, m2 HD, Duna HD, Duna World HD), melyeket a normál felbontású digitális csomagokra előfizetők is nagy felbontásban láthatnak, ugyanis a UPC 2013 óta már minden új előfizetéshez HD vevőkészülékeket biztosít. A HD televíziózás előretörését jelzi az is, hogy a UPC HD-előfizetőinek a száma 2013-ban a duplájára emelkedett, miután a kábelszolgáltató a két nagy kereskedelmi televízió nagyfelbontású adásai mellett még további 7 adással gazdagította a csúcsminőségű kínálatát.

Ez a választék gazdagodik tovább az idén is. A Chello Central Europe és a UPC megállapodásának köszönhetően mától a Sport1 HD után a Sport2 HD is elérhetővé válik a UPC digital HD csomagban, a 154-es programhelyen. A nézők mostantól az összes spanyol bajnoki mérkőzést, minden FA-kupa-, NFL-, NBA- és NHL-meccset, a Harmadik Félidő című futballshow-t, illetve az ősszel induló labdarúgó Eb-selejtezőket is  HD-ben láthatják.

„Örömünkre szolgál, hogy újabb exkluzív HD televíziós tartalmat kínálhatunk az ügyfeleinknek. A UPC előfizetői most még jobban járnak, mert a Sport2 HD-val lehetőséget kapnak arra, hogy elsőrangú látványos sporteseményeket nézhessenek lenyűgöző HD-minőségben” – mondta el Záprel Zsolt, a UPC marketing és tartalom igazgatója.

A Sport2 HD-n januárban a férfi kézilabda-Eb küzdelmei mellett a világ legnépszerűbb futballklubjai közül a Barcelona, a Real Madrid, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City is látható lesz. Az NFL legizgalmasabb januári időszaka, a rájátszás, a Pro Bowl minden mérkőzése, illetve ennek megkoronázásaképpen a február 2-án megrendezésre kerülő Super Bowl és a félidei Bruno Mars koncert is csúcsminőségű élő közvetítésben lesz látható a Sport2 HD-n.

A Viasat Nature/History HD dokumentum- és természetfilm csatorna a 222-es csatornahelyen érhető el ugyancsak a mai naptól, HD minőségben, 16:9-es képaránnyal, teljesen szinkronizálva. A modern filmes technikával készült műsorok és a HD élmény elképesztő közelségbe hozzák a természet bámulatba ejtő érdekességeit és a történelem meghökkentő fordulatait.

A HD kínálat bővítése alkalmából a UPC a teljes digital HD csomagot január 25-éig, a Sport2 HD adását pedig egészen február 15-éig külön előfizetés és külön díj nélkül elérhetővé teszi. A HD adásokat így most mindazok a UPC előfizetők láthatják, akik már HD mediabox készülékkel vagy mediacard eszközzel rendelkeznek a műsorok vételéhez, függetlenül attól, hogy előfizetnek-e HD szolgáltatásra.
(BrandTrend)