Kategória: Aktuális.

Egy vezető európai gazdasági tanácsadó szervezet, a London Economics által kiadott, frissített, független jelentés szerint a Hyundai Motor egyre fokozódó mértékben járul hozzá az európai gazdasághoz.

A “Hyundai európai jelenlétéből fakadó gazdasági és társadalmi előnyök” című jelentés a 2012. évre vonatkozó, új adatokra hivatkozva kimutatta, hogy immár 152 000 munkahely köszönhető a Hyundai európai jelenlétének. Ez a szám csaknem 18 százalékkal magasabb, mint 2011-ben.

Hyundai Economic Impact Study Infographic - English

A vámbevételeket, a forgalmi és a jövedelemadókat is beleértve a Hyundai 2012 során 1,3 milliárd euró értékű adót fizetett meg az európai kormányzatoknak. Ez 38 százalékkal több, mint a 2011-es adóbefizetések, ami jelentős mértékű plusztámogatást jelent a térség gazdaságainak.

A frissített jelentés arra is rámutatott, hogy a Hyundai 2,3 milliárd euró értéket teremtett a gyártás, a beszállítás, a kutatás-fejlesztés, valamint az értékesítés és forgalmazás területein. Ez a plusz érték a becslések szerint további hétmilliárd eurós termelést és 115 000 új munkahelyet teremt a régióban.

“Ez a frissített jelentés is megerősíti a Hyundai folyamatos elkötelezettségét Európa és az európai országok sikere iránt. Értékláncunk minden eleme megtalálható Európában, a térségen belüli infrastruktúránk bővítése révén számottevő új lehetőségeket teremtünk a foglalkoztatás, illetve a beszállítói forgalomnövelés terén” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Hyundai Motor Europe HQ

A Hyundai nošovicei (Cseh Köztársaság) gyártóüzeme évente 3,1 milliárd euró értékben vásárol beszállítóitól; ebből 2 milliárd (85%) Európán belülről érkezik.
(BrandTrend)