Kategória: Aktuális.

A TV2 hivatalos közleményében hangsúlyozza: felháborítónak és visszásnak tartják, hogy a nemzetközi és hazai szabályoknak megfelelő eladási szerződést megkérdőjelezve, saját maguknak nyilvánosságot teremtve, azt politikai haszonszerzés céljaira próbálják felhasználni.

Ahogyan azt a TV2, valamint az előző tulajdonos, a ProSiebenSat.1 2013. december 28-i hivatalos közleményében is egyértelműen kifejtette, az új tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick (Ki vette meg a TV2-t?) a nemzetközi gyakorlattal összhangban, a hatályos jogszabályok teljes körű betartása mellett zajló Management Buyout (MBO) révén kötöttek megállapodást a német médiavállalattal a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt. eladásáról (Hivatalos a TV2 eladása).

A ProSiebenSat.1 igazgatósági tagja, Conrad Albert nyilvánosságra hozott üzenetében megerősíti a televízió korábbi álláspontját, mely szerint “a tárgyalási folyamatban a ProSiebenSat.1 képviselőin, valamint a vevőkön, Simon Zsolton és Yvonne Dedericken kívül kizárólag kitűnő hírnévvel rendelkező neves, nemzetközi vállalati tranzakciókban jártas jogi cégek vettek részt. Más, harmadik személy, vagy hozzá kötődő érdekelt fél nem került bevonásra a tárgyalások során. A Vevők személyesen látták el aláírásukkal a Részvényvásárlási Megállapodást, melynek eredményeként együttesen és egyenlő arányban tettek szert a médiavállalkozás részvényeinek 100%-ára, saját tulajdonú akvizíciós társaságuk által.”

A hivatalos sajtóközlemény a csatorna jövőjével kapcsolatban kiemeli, hogy a tulajdonosváltást követően a TV2 a 2012-ben elfogadott több éves stratégia mentén folytatja tevékenységét (az előrejelzések szerint várhatóan 6-8 milliárdos bevétel növekedéssel számol), további kulcselemeként pedig tovább folytatja programinvesztícióját (A Nagy Duett, Az ének iskolája, Magánnyomozók, Az élet show-ja, Rising Star).

A szórakoztató műsorok mellett a TV2 továbbra is kiemelt szerepet szán hírműsorainak, köztük a Tényeknek. “Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy határozottan cáfoljuk Braun Róbert azon kijelentést, melyben politikai részrehajlással – 85% kormánypárti mellett csupán 15% ellenzéki szereplés – vádolja a TV2-t. Kijelentjük, hogy a csatorna a BBC nemzetközileg elfogadott sztenderdje szerint szerkeszti hírműsorait. Eszerint, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság felmérései által is alátámasztott kétharmad-egyharmad arányban biztosít lehetőséget a kormány és ellenzéki oldalnak a véleményartikulálásra.” (A TV2 és a ProSiebenSat.1 hivatalos válasza Braun Róbert nyílt levelére)

Majd hozzáteszik: “A legfrissebb, már nyilvánosságra hozott hónapok adatai szerint mindez szeptemberben 62,5, októberben 56, novemberben pedig 68 százalékos kormányoldal szereplési arányt jelentett. A TV2 a jövőben is a fentiek szerint jár el, mint Magyarország meghatározó hírforrása. Ahogy eddig, úgy a jövőben is lehetőséget ad minden releváns politikai erőnek, hogy kifejtse álláspontját.”

A TV2 a kiadott közleménnyel lezártnak tekinti az ügyet, a továbbiakban nem kíván reagálni az adás-vétellel kapcsolatos, egyértelműen a politikai hangulatkeltést szolgáló vádaskodásokra.
(BrandTrend)