Kategória: Aktuális.

Az elmúlt három év során másodszor diadalmaskodott a Hyundai Motor: a 2012-es AUTOBEST díjat az Elantra vihette haza.

“Az új generációs i10 megérdemelten győzött. Tágas és elsőrangú minőségű jármű. A szerbiai Belgrád közelében fekvő NAVAK tesztpályán az i10 lenyűgözte a zsűri tagjait a méretéhez képest kiemelkedően jó úttartásával” – hangsúlyozta Dan Vardie, az AUTOBEST elnöke.

“Az új generációs i10 tökéletesen példázza a Hyundai termékregionalizációs stratégiáját, azaz, hogy mindig a megfelelő autót kínáljuk, a megfelelő régióban, a megfelelő vásárlóknak. Büszkék vagyunk arra, hogy az új generációs Hyundai i10 első helyen végzett az AUTOBEST versenyén. Ez újfent azt bizonyítja, hogy a Hyundai modelljei a vásárlók elvárásait felülmúló értéket képviselnek, ami hozzásegíti márkánkat ahhoz, hogy 2014-ben is megőrizze 3,5 százalékos részesedését az európai újautó-piacon” – tette hozzá Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

AutoBest 2014 - Hyundai

Az új generációs i10 első példánya 2013 szeptemberében gördült le a gyártósorról a Hyundai törökországi üzemében, amelyet több mint 500 millió eurós beruházással készítettek fel a modell gyártására, ezzel 200 000 darabra növelve a gyár éves termelőkapacitását. A Hyundai csehországi üzemével együtt a koreai márka teljes európai gyártási kapacitása immár eléri a félmillió darabot. 2014-től az Európában forgalmazott Hyundai modellek 90 százaléka a térségben készül majd.

Az AUTOBEST a kontinens egyik legelismertebb autóipari díja, amely értékelésében tizenhárom szempontot vesz figyelembe, a formatervtől az árig, a felszereltségtől a szervizellátottságig és javíthatóságig. A zsűri tizenöt fejlődő piac (például Lengyelország, Cseh köztársaság, Magyarország, Törökország és Oroszország) elismert autós szakújságíróiból áll.
(BrandTrend)