Kategória: Aktuális.

A két társaság közti hosszú távú kooperáció lehetővé teszi a hálózatok és a menetrendek optimalizálását, és közös erővel tovább fokozza a felhasználói élményt és az utazási lehetőségeket. A végső cél Európa és a Kelet-afrikai kontinens közti járatok megduplázása.

kenya_africa

„Büszkék vagyunk, hogy egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk a Kenya Airways-el való közös munkánkban. Ez a régóta várt bővítés lehetővé teszi számunkra, hogy az együttműködésünk új szintre lépjen, amely által egy kiterjedtebb hálózatot tudunk biztosítani utasainknak ebbe a fontos térségbe.” – nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM ügyvezető igazgatója.

„Sikeresnek tartom a KLM és a Kenya Airways között évek óta fennálló kapcsolatot. Ez a következő fázis lehetővé teszi a régió, Európa és a tengerentúli utasok igényeinek kiszolgálását.” –tette hozzá Titus Naikuni, a Kenya Airways ügyvezető és vezérigazgatója.

A KLM és a Kenya Airways közötti sikeres együttműködés 1995-re nyúlik vissza. Ma már a Kenya Airways és a KLM naponta több járatot indít az amszterdami Schiphol és a Nairobi-i Jomo Kenyatta nemzetközi repülőterek között. A légitársaságok így közösen heti 19 járatot működtetnek Franciaország, Hollandia és Kenya között. A járatok kombinált árbevétele meghaladja az 500 millió amerikai dollárt.

2014-től számos új desztináció lesz elérhető az utasok számára:  London – Nairobi; Amszterdam –Entebbe/ Kigali járat; Amszterdam – Lusaka és Harare járatok; illetve az Amszterdam-Kilimandzsáró/Dar-es-Salaam járat.
(BrandTrend)