Kategória: Aktuális.

A norvég, prémium technikai ruhákat és cipőket gyártó Helly Hansen hároméves szerződést írt alá a SCA-val, a világ egyik vezető fenntartható szépségápolási és faipari vállalatával.

A kizárólag nőkből álló SCA csapat elsőként nevezett a 2014. október 4-én induló Volvo Ocean Race versenyre. A
legénységbe hét versenyzőt választottak be, akik részt vehetnek a megmértettetésen. Az utóbbi hét hónapban a csapat bázisa a spanyolországi Lanzarote szigeten volt, ahol a versenyre is edzettek. Az SCA szeptember végén mutatta be új hajóját, a Volvo Ocean 65 vitorlást, amivel a nemzetközi csapat egészen a verseny kezdetéig folytatja a szigorú felkészülést.

VOR 001_s

Az SCA a skandináv hagyományokra épülő Helly Hansent a piacvezető technológiai megoldások és az innovációk terén elért eredményei miatt választotta ruházati partnerének. A márka termékeinek széles spektruma, a vitorlás kabátok, aláöltözők, cipők, és vitorlázás inspirálta sportruházatok választéka a csapat minden lehetséges igényét kielégíti. A Helly Hansen egy projektet is kezdett, hogy olyan vitorlás felszereléseket gyártsanak, miken látszanak az SCA vizuális elemei. Ehhez hozzátartozik a csapat és a támogatók számára készülő korszerű, egyedi dizájn is. Az új termékek közül néhány modell kapható lesz a Helly Hansen márkaboltjaiban is.

„ A Team SCA sportolói minden elképzelhető időjárási körülménynek ki lesznek téve a Déli-sarktól a trópusokig tartó 40.000 tengeri mérföld hosszú versenyen.”- mondta Erik Burbank, a Helly Hansen globális marketingért felelős elnöke. „Az SCA nem csak a megfelelő menedzsmentről, és vitorlázókról gondoskodik. Egy olyan szponzorra is leltünk benne, aki képes eredményes lenni ezen a versenyen, és tud azonosulni a VOR világával. Ez az a csapat, amilyen partnert a Helly Hansen mindig is keresett. Már alig várjuk, hogy elkezdődjön a verseny.”

VOR 004_s

A Helly Hansen számos csapattal működött együtt a Volvo Ocean Race világkerülő verseny 40 éves történetében. A kizárólag női tagokból álló SCA csapattal való együttműködés nagyon fontos mérföldkő a vállalat fejlődésében.

„A Helly Hansen meglehetősen egyértelmű választás volt számunkra, mikor a ruházati partnert kerestünk.”- mondta Richard Brisius a SCA-tól. Választásunkban döntő tényező volt, hogy a Helly Hansen speciálisan a női offshore vitorlázók számára is fejleszt megfelelő felszerelést. Ez egy igazán érdekes utazás volt számunkra, és izgatottan várjuk, hogy milyen hatással lesz a csapatra az új terméksorozat mind a teljesítmény, mind a megjelenés szempontjából.”

(BrandTrend)