Kategória: Aktuális.

A Telenor október 10-én tette nyilvánossá, hogy az 1800 megahertzes frekvenciasávban 20 Mhz széles blokk áll a rendelkezésére, és ezt 4G szolgáltatásra fordítja, aminek köszönhetően a hálózat elméleti legnagyobb sebessége 150 megabit per másodpercre nő, ezzel pedig jelenleg a Telenor nyújtja Magyarországon a leggyorsabb 4G mobilinternetet.

A mobilszolgáltató nagy volumenű bejelentéséhez a Bo Event stílszerű rendezvényt szervezett, ahol az új technológiát kitűnően tükrözte a jövőbe mutató, egyedi dizájn és technikai megoldások, amelyeknek egyik központi eleme a hazánkban egyedülálló microtiles fal volt.

Bo_Telenor

Futurisztikus hangulatú eseményt bonyolított le a Multeam360 Csoport rendezvényszervező tagügynöksége, a Bo Event a Telenor megbízásából október 10-én Budapesten. A mobilszolgáltató jövőbe mutató 4G bejelentését a Bo ultramodern vizuális eszközök segítségével tette még hatásosabbá. Az ötcsillagos Kempinski Hotel klasszikus báltermét egy laboratóriumra emlékeztető helyiséggé varázsolták, kék fényekkel és hófehér környezettel. A sci-fi filmek hangulatát idéző terem fő látványossága a Magyarországon egyedülálló microtiles fal volt, amelynek kockákra széteső motívuma párhuzamba állítható a Telenor új ATL kampányával is.

Bo_Telenor4

Az extrém helyszínt további innovatív technikai megoldásokkal fűszerezték a szervezők: full HD élőképet streameltek egy helikopterről, amely az Erzsébet Tér felett repült. Az élőképet a rendezvényen egy időben 3G-s és 4G-s sávszélességgel közvetítették a vendégek részére, hogy ezzel érzékeltessék a szemmel látható különbséget a két technológia között és a 150 megabites sebességű Hipernet lehetőségeit. A résztvevők egy 4G-s wifi router segítségével saját készülékükön is kipróbálhatták az új technológia nyújtotta sebességet, illetve személyre szabott, sms-ben kapott kódjaikkal ingyen letölthették az Asphalt 8 elnevezésű Android játékot, amelyben a gyorsaságé a főszerep. Az esemény sikerességét az is bizonyította, hogy több mint 30 újságíró jött el a rendezvényre, lefedve az IT, gazdasági, lifestyle és elektronikus médiát.

„A Telenor az új Hipernethez méltó bemutató-rendezvény kitalálásával és kivitelezésével bízta meg ügynökségünket. A szokványos, rizikómentes rendezvényelemek szóba sem jöhettek. A speciális design és a megszokottól eltérő technikai megoldások komoly kihívások elé állítottak minket, de azt gondolom, hogy kitűnően szerepeltek, akárcsak a Hipernet 4G” – mondta Tordai Bálint, a Bo Event ügyvezető igazgatója.

Bo_Telenor5

A Telenor 2007 óta működik együtt a Bo Event-tel, amely a Multeam360 Csoport tagja. A Multeam360 Csoport hat ügynökségből álló integrált kommunikációs csoport, amely a kommunikáció különböző területeinek megoldásait hatékony, eredményes kampányokká dolgozza össze. Tagjai a Multeam Events, a Bo Event, a Stern Communications, az UP Advertising, a Berg Media és a Digitalwave ügynökségek.

(BrandTrend)