Kategória: Aktuális.

Belányi „ÖcSi” József, a kezdeményezés elindítója nem a kritikusok és irodalmárok, hanem a közönség ítéletére bízza magát.

Az év elején hozta létre az „Akkor lesz neked önálló köteted, ha ember lép a Holdra oldalt Belányi „ÖcSi” József, reklámszakember. A fiatal költőnek 2500 like-ot kell összegyűjtenie az oldalon annak érdekében, hogy a könyv megvalósuljon. 

A tervezett verseskötet szinte minden attribútumáról a rajongók döntenek a szerkesztő személyétől, a borítón át az illusztrációig. 

A januári indulás óta a költő rendszeresen posztol újabb és újabb verseket, képeket, kérdéseket, folyamatosan növelve a rajongói számát. Be akarja bizonyítani, hogy az emberek még mindig olvasnak verseket, egy-egy négysoros is beszélgetésre, akár vitára késztetheti az olvasókat, és a közösségi média össze tud fogni számára releváns és jó ügyek érdekében. Az élet azonban nem áll meg, a szerző továbbra is óriási lelkesedéssel látogatja a slam poetry versenyeket, rendezvényeken, rendhagyó irodalomórákon és rádiókban (Tilos Rádió, rcko.fm) olvas fel, antológiákban szerepel, illetve egy harmadik helyezést is bezsebelt a rukkola.hu és a Fiatal Írók Szövetségének verspályázatán.

A posztokon, vitaindítókon kívül egy nyereményjáték is az oldalra irányította a figyelmet: „Belányi-verssel bélelt Gubolyka táskát”, azaz „Vershkát” nyert egy szerencsés rajongó. Bakos Flóra, iparművész, a Gubolyka-táskák készítője a játék kapcsán elmondta: „Ha elolvasol egy verset, az ugyan örökre a részed marad, de megfoghatatlan, szabad szemmel nem látható. Mivel én itt a Gubolykánál nemcsak a táskákat szeretem, hanem az irodalmat, a verseket is, szívügyem lett ez a kezdeményezés. Így kitaláltuk, hogy tegyük bele azt a verset egy táskába, és valaki vigye magával, bárhová is megy.”

„Fél éve az életem része ez a projekt. Többször csüggedtem el a hat hónap alatt természetesen, de aztán a kommentek és a biztatás újra és újra arra késztetett, hogy folytassam. Ráadásul ismerősök és ismeretlenek egyaránt ajánlották fel a segítségüket, támogatásukat, ami kizárta annak a lehetőségét, hogy feladjam. Remélem, nem okoz majd csalódást a követőknek a végeredmény, ami – ha minden jól megy – Magyarország első közösségi kötete lesz.” – mondta a költő.
(BrandTrend)