Kategória: Aktuális.

Összhangban a 2013 folyamán lezajló márkastruktúra egységesítéssel a Magyar Telekom megkezdte a mobiltelefonok kijelzőjén jelenleg megjelenő hálózati név (T-Mobile H) cseréjét az új Telekom HU névre.

Elsőként a Telekom mobilhálózatán hazánkban roamingoló külföldi készülékek kijelzőjén jelent meg az új Telekom HU felirat, de a szolgáltató okostelefont használó ügyfeleinek egy része is találkozhatott már az új hálózati névvel az elmúlt hétvégétől kezdődően. A hálózati névcserét a cég több ütemben, az év végéig bezárólag hajtja végre, így lesznek ügyfelek, akiknek már a következő hetekben megjelenik az új hálózati név mobilkészüléke kijelzőjén, és lesznek olyanok is, akiknek csak az év utolsó hónapjaiban.

A névcserét és annak megjelenését több tényező is befolyásolhatja, amelyek egy része az ügyfelek által használt készülékek sajátosságaival (típus, életkor, operációs rendszer) is szorosan összefügg. Pont a készülékek sokszínűsége miatt az is előfordulhat, hogy egyes készülékek vagy régebbi SIM-kártyák nem lesznek képesek a változtatást megfelelően kezelni, ilyen esetben nem változik meg a hálózati név, de ez természetesen a készülék és a szolgáltatás igénybevételét semmilyen formában nem befolyásolja. Mindemellett, ha az ügyfél ezt igényli, egyedileg kezelhető lesz a névváltás ilyen esetben is (például a SIM kártya cseréjével).

Telekom_Magenta_RGB

A Magyar Telekom a jelenlegi erős piaci márkák értékeit megőrizve, azokat a jövő év elejéig egyetlen márkává ötvözi. A Telekom márkanevet a szolgáltató a jövőben kiterjeszti a lakosságnak és a kis- és középvállalatoknak kínált minden szolgáltatására. A változás célja, hogy az ügyfelek a jövőben egy márkanév alatt érhessenek el minden szolgáltatást, legyen az mobil- vagy otthoni telefon, internet, interaktív tévé, egészségügyi vagy biztosítási szolgáltatás.
Ugyanakkor az egységes Telekom márka bevezetése nem érinti a nagyvállalati ügyfélkört, akik számára a Magyar Telekom csoport tagvállalata, a T-Systems Magyarország továbbra is T-Systems márkanév alatt nyújt teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat.
(BrandTrend)