Kategória: Aktuális.

Újabb szakaszához érkezett az i.e SMART nevű nemzetközi pályázat. Ennek keretében a fiatal vállalkozóknak segítenek abban, hogy elképzeléseiket üzleti terv formájába öntsék, elindítsák első vállalkozásukat, és az ötleteik finanszírozásához befektetőket találjanak, elsősorban a kreatív iparágak, az infokommunikációs technológiák és a zöld gazdaság területén.

A projekt kapcsán felálló SMART Pontoknak nevezett tanácsadási központ munkáját kiképzett trénerek segítik majd. A magyar trénerek májusban sajátíthatták el az olyan – Nyugat-Európában és Amerikában már széles körben alkalmazott – módszereket, mint az üzleti modell vászon, a design gondolkodás, a prototípus gyártás, a kék óceán stratégia.

A SMART Pontok a napokban kezdik meg működésüket valamennyi érintett közép-európai városban – így Budapesten is – a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola szervezésében.

ie-smart

A projekt következő lépéseként az ősz során a SMART Pontok közösen szerveznek versenyt közép-európai fiatalok számára, ahol a legéletképesebb üzleti ötletek megvalósításához közvetlen segítséget nyújtanak és megismertetik az ötletgazdákat olyan befektetőkkel is, akik segíthetik az innovatív vállalkozások elindítását.
(BrandTrend)