Kategória: Aktuális.

A július 3. és 6. között megrendezendő VOLT fesztivált az idén is főszponzorként jegyző Telekom emlékezetes, megosztásra érdemes élményekkel igyekszik színesebbé tenni a fesztiválprogramot. Mindenekelőtt arra buzdítja a fesztiválozókat, hogy a rendezvényre vigyék magukkal az otthon elfekvő, régi mobilokat és tartozékokat, ugyanis a Telekom Robot VOLT Art Műhelyben újrahasznosítják azokat.

Az alkotóműhelyben ismert hazai kortárs képzőművészek, név szerint ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva, Szabó Ottó és Tóth Márton a közönség bevonásával robot-műalkotásokat hoznak létre. Kinetikus szobrok, festmények és különféle installációk születése várható, köztük egy olyan szerkezettel, amely a fesztiválozók összegyűlt régi mobiljaiból készül, és a környezettudatosság üzenetét hordozza. A veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátoroknak külön gyűjtőhelyet létesítenek.

Az alkotásokat a Telekom és a VOLT ősszel jótékonysági aukcióra bocsátja.

A szervezők fokozott hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél kisebb legyen a VOLT ökológiai lábnyoma, a Telekom például többször használatos, betétdíjas „repoharakat” biztosít a látogatóknak. Egy repohár teljes élettartama alatt egy nagy szemeteszsáknyi műanyag pohár hulladék megelőzését tudja biztosítani.

A VOLT fesztivál bejáratához az idén is felépül a tavaly nagy sikert aratott magenta megacsúszda, hogy a VOLT az idén is nagy lendülettel induljon. A Telekom Nagyszínpadon a hazai és nemzetközi zenei szcéna nagyágyúi lépnek fel. A VOLT Ákos „2084” turnéjának egyik fontos állomása, rajta kívül itt lesz hallható a Quimby, a Tankcsapda és az Anna & The Barbies. Az izgalmas nemzetközi lista csúcspontjaként fellép a romantikus és melankolikus brit szintipop duó, a Hurts. Itt lesz még a punk rockot játszó Bullet for my Valentine, a kanadai illetőségű Billy Talent, a nu metal nagy legendái közé tartozó Papa Roach, és az elementáris színpadi produkcióiról ismert Thirty Seconds To Mars. Az elektronikus zene kedvelői a Nagyszínpadon találkozhatnak a könnyed, szellemes tánczenét produkáló francia Martin Solveiggel és az electro swing feltalálójának tartott Parov Stelar Banddel, valamint a hip-hophoz az elektronika felől közelítő Example-lel.

A VOLT másik központi helyszíne a Telekom Terasz, ahol az elektronikus zene uralja majd a terepet. A Bladerunnaz csapata többek között L.A.S.-t, valamint Chris.Su-t és Statikot delegálja, itt lesz Karányi, Zoohacker, a Tesco Disco, a Kollektiva és a Depeche Mode rajongóinak is jut egy egész este. Napközben lounge hangulat, ingyenes mobilnet és mobiltöltők várják a fesztiválozókat Itt nem csak Pay Pass kártyával, hanem élménnyel is lehet majd fizetni egyes termékekért. Akik az Instragram alkalmazással* megosztják fesztiválélményeiket, azok a gyűjtött pontokért koktélt és fesztiválkellékeket vásárolhatnak.

A Telekom jóvoltából idén azok is belekóstolhatnak a fesztiválhangulatba, akik nincsenek jelen Sopronban, ugyanis a Telekom – a Ustreammel együttműködésben – számos koncertet közvetít majd. Thirty Seconds to Mars, Hurts, Quimby, Papa Roach, hogy csak néhányat említsünk a Telekom Nagyszínpadon fellépő előadók közül, akiknek koncertje bármely mobilkommunikációs eszközön, akár HD minőségben nyomon követhető lesz a Telekom honlapján a www.telekom.hu/fesztivál címen, sőt a fesztiválokat követően a Telekom Interaktív TV szolgáltatásán is elérhető lesz.

A VOLT-ra érkezőknek érdemes letölteniük a VOLT 2013 alkalmazást, amelyben a fesztivál teljes programján és hírein kívül keresés és térkép funkció segíti az eligazodást, az értesítő beállításával pedig egy koncertről sem maradnak le a rajongók. Az applikáció megkönnyíti a jegyvásárlást,„social network sharing” funkciója pedig segíti az élmények azonnali megosztását. Az applikáció iOS és Android platformokon is elérhető.
(BrandTrend)