Kategória: Aktuális.

2013. június 25-én 3000 m2-rel bővült a China Brand Trade Center (CBTC ) területe. Az új kiállítói területen nyílt meg a Fujian Brand Trade Center, ahol a jövőben Fujian (Fucsien) tartomány 10 ipari szektorából mintegy 200 cég terméke és szolgáltatása tekinthető meg. Az új kiállítók érkezésének alkalmából június 25-27. között a CBTC 6. Kínai Márkák Kiállításán és Fórumán a bemutatkozó cégekkel professzionális támogatás és szakképzett tolmácsok segítségével személyes tárgyalásra és akár üzletkötésre van lehetőség.

A CBTC a márkás kínai termékek és gyártóik számára európai jelenlétet biztosít, és összekapcsolja a magyar és közép-kelet-európai keresletet a kínai gyártók kínálatával.

Fujian tartomány legfontosabb ipari és kereskedő városaiból érkező, európai üzleti kapcsolatokra nyitott cégek felismerték a CBTC-ben rejlő lehetőségeket, és jelenlétükkel megteremtették kelet-közép-európai hídfőállásukat. Kiállított termékeik és szolgáltatásaik minőségüknek köszönhetően számos nemzeti és sok esetben nemzetközi elismeréssel rendelkeznek, márkáik a tengerentúlon is ismertséget és piaci részesedést szereztek. A képviselt iparágak, mint az autóipar, építőipar, szerszám és barkácsáru, LED, elektronika, lakberendezés és lakásfelszerelés, textil- és divatcikkek, sportfelszerelés, műanyag és vegyi áru, valamint az élelmiszeripar kiállítói közt akár 500 millió dolláros éves árbevétellel rendelkező és több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztató óriáscéget is találunk, de több világmárkáknak gyártó, akár 100 országba exportáló vállalat képviselői is jelen vannak.

A 6. Kínai Márkák Kiállításának és Fórumának megnyitóján Chen Rongzhou, Quanzhou tartomány polgármester helyettese elmondta, hogy ez az esemény számukra nagyon fontos. Quanzhou hosszú ideje a kínai minőségi termékek gyártásának élvonalát képviseli, a márkastratégiákat általánosságban még csak kóstolgató ország 60 önálló márkája itt található. „Számos nemzetközi cég gyártóközpontja is Quanzhou-ban van,de ami a legfontosabb, hogy a tengerentúl és Nyugat-Európa után a kelet-közép-európai régió is megismerje a minőségi kínai termékeket. Közös érdekünk, hogy épüljön a bizalom, és piacot, valamint új partnereket találjanak elismert cégeink.”

Rudolf Riedl, a CBTC projekt ötletgazdája és az AsiaCenter ügyvezetője szerint ez az alkalom fordulópont a CBTC működésében: „A Kínai Márkák Kiállítása és Fóruma mára már tradicionális eseménysorozattá vált, volumenével együtt ismertsége is egyre növekszik nem csak Európában, de már Kínában is. A mára 4000 négyzetméteresre duzzadt állandó kiállítási terület is azt igazolja, hogy a kitartó munka, a Kínában működő CBTC irodák Magyarországot népszerűsítő promóciói, és az elmúlt évek sikerei fordulóponthoz vezettek. A 6. Kínai Márkák Kiállítása és Fóruma előtt már több magyar cég is jelezte érdeklődését konkrét kínai termékek és márkák iránt, új együttműködések körvonalazódnak. Írásbeli szándéknyilatkozat született például a Fujian Rongji Software Co., Ltd. és egy magyar szoftvercég között a kínai fél eGovernment szoftverének alkalmazási lehetőségeinek felkutatására hazánkban és a régióban, valamint a magyar fél két szoftverének eladása is megkezdődhet Kínában.”

Az év minden napján nyitva tartó állandó kiállítási területen a Kiállítást és Fórumot követően is lehetőség van arra, hogy a régióból idelátogató üzletemberek közvetlen kapcsolatba lépjenek a kínai gyártókkal és befektetőkkel, így nem kell többé Ázsiába utazni kínai partnerekért: a CBTC-vel időt és pénzt spórolhatnak.

A 6. Kínai Márkák Kiállítása és Fórumára a tartomány legfontosabb ipari városainak cégei érkeznek.

– Fuzhou (Fúzhōu) a tartomány gazdasági, kereskedelmi központja, ahonnan közel 100 cég érkezik. Tengeri kikötője teszi jelentőssé, valamint a külföld felé való nyitottsága, amely nem csak exportot jelent, hanem a külföldi cégek betelepülésének támogatását is.  Jelentős a vegyipara, textil és élelmiszeripara egyaránt.

– Quanzhou  (Quánzhōu) a kínai márkák fellegvára. Globális cégek kedvelt székhelye, illetve a kínai saját márkás termékek központja. A tartomány GDP-jének 40%-át termelő városháromszög egyik sarka – Zhangzhouval és Xiamennel együtt. A tartomány autóiparának központja, jelentős a textilipara, valamint hatalmas élelmiszeripari – tea, rizs, banán – exportőr.

– Zhangzhou (Zhāngzhōu), 5 milliós lakosságú ipari város, melyet szoros gazdasági szálak fűznek Quanzhou városához.

– Putian  (Pútián) Fujian tartomány exportjának egyik központja. Jelentős elektronika és építőiparáról és cipő gyártásáról is.

– Nindge a tartomány egyik élelmiszeripari központja, híres tea-, gyümölcs-, és gombatermesztéséről, exportjáról. Számos híres kínai teamárka innen származik. Bambusz exportban is az élen jár, valamint gazdag ásványforrásokban, mint a gránit, a diorit és a bazalt.

– Tulou (Tǔlóu) a teagyártás és -kultúra egyik központja. Itt található a világörökség részének nyilvánított Chuxi Tulou Cluster.
(BrandTrend)