Kategória: Aktuális.

Elfogadom, a gazdagokat nem szeretjük. Gyanúsak, szerencsések, tehetségesebbek, vagy legalábbis kevésbé nyomorultak. A velük szembeni ellenséges érzület zsigeri irigységből fakad. Irritálóak! Ma Magyarországon milliók állnak az anyagi összeomlás szélén, néhány százezren pedig már össze is omlottak, ilyen miliőben az emberek nem szánnak meg egy bénázó lamborghinist. A magyar gazdagok azonban nem egy kaptafára készültek, a többség, tudjuk, adócsaló tanácsadó, a velejéig korrupt, de akadnak, akik tisztességes munkával tettek szert mesés vagyonra. Dzsudzsák Balázst már csak azért sem illik becsmérelni, mert ő a prototípusa a legálisan dollármilliomossá vált magyar honpolgárnak! A két lábával, a hitével, az eszével, a kitartásával, az alázatával érte el a Porschét, a Bentley-t, a Lamborghinit, az évi egymilliárd forintos fizut, a balatoni luxusnyaralót, Linda két hosszú lábát, meg mindent.

dzsudzsak_mem

Szögezzük le, Dzsudzsák Balázs nem a szerencse fia! E sorok írója ott volt azon az olaszországi futballtornán, amelyen az Olasz Focisuli 14 évesekből álló csapatát a hátán vitte egy szeplős, első próbálkozásra kimondhatatlan nevű, de már akkor csapatkapitányi karszalagot viselő, nyírlugosi kiscsávó, aki akkor a vasággyal együtt sem nyomott 40 kilónál többet. Nem csak a debreceni együttesből, hanem az egész mezőnyből kitűnt, pedig felvonult a nemzetközi focivilág utánpótlásának java. Balázs kis híján felszántotta a pályát, hajtotta a tűz, gólokat lőtt, gólpasszokat adott, s amikor az OFS gigászi küzdelem után 1-0-ra kikapott és kiesett az argentin Boca Juniorsszal szemben, csalódottságában sírva fakadt. Első debreceni edzője, Katona Zoltán ott megmondta, ez a kölyök sokra viszi, mert akkora szíve van, mint egy dinoszaurusznak, és még ügyes is!

Tizenakárhány évvel később nem a szőke fürtjeiért fizettek ki a dagesztániak 14, a moszkvaiak pedig 19 millió eurót, ezt még egy nyeretlen kétévesnek sem kell magyarázni. Olyan bal lába van, hogy azt egyszer aranyba fogják önteni, s ha azért most orosz oligarchák…

Tovább