Kategória: Aktuális.

A Médiatanács 50-50 ezer forintos bírságot szabott ki azért, mert a törvényi előírás ellenére az MTV, az Ozone Network, a Pax Tv és a Spektrum Tv internetes műsorújságai nem közölték a műsorok korhatár-besorolását.

A Médiatanács a rendszeresen ellenőrzi a korhatár-besorolás felhívásokkal, piktogramokkal kapcsolatos szabályainak betartását az internetes sajtótermékeknél is.

A hatósági ellenőrzés ezúttal megállapította, hogy a vizsgálatra kijelölt napon, 2012. augusztus 29-én az mtv.hu, az ozonenetwork.hu, a pax-tv.hu és a spektrumtv.hu honlap nem tüntette fel a korhatár-kategóriákat.

nmhh_korhatarkarika

A jogsértés miatt a Médiatanács a honlapokat üzemeltető médiaszolgáltatókra 50-50 ezer forintos bírságot szabott ki.

A médiatörvény rendelkezése szerint a médiaszolgáltató műsorát közlő sajtótermékben, illetve a médiaszolgáltató internetes honlapján, képújságában és teletextjében szereplő tájékoztatásban valamennyi műsorszám korhatár-minősítését jól látható módon fel kell tüntetni.

Az NMHH-rendelet szerint a mozifilmek esetében is a tévé képernyőjéről már ismert korhatárjelzésekhez hasonló karikák használata a kötelező.

A kiskorúak védelmében a korhatár-jelölés jogkövető gyakorlatának megszilárdulását a Médiatanács klasszifikációs ajánlás közzétételével segíti.
(BrandTrend)