Kategória: Aktuális.

Senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy kedvenc csatornáját, vagy éppen kedvenc tv-műsorát a földi sugárzás helyett hamarosan már csak digitálisan tudja elérni. Az EU-ban 2006-óta folyik az átállás. 

Kétnapos konferencia kezdődik március 19-én a digitális átállásról, ahol a szakma kiválóságai, a műsorközvetítő cégek vezetői és politikusok is jelen lesznek. Hollandia volt az első uniós ország, ahol bevezették az analóg műsortovábbítás helyett a digitális földi sugárzást, majd nemsokára következett Svédország, Finnország. 2007-ben Németország is áttért az analóg helyett a digitális adásokra. Persze sehol sem ment egyszerűen a folyamat, mindenhol sok kérdés merült fel, mind a lakosság (fogyasztók), mind pedig az adások sugárzóinak részéről.

Magyarországon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felel az átállásért. Az NMHH szakmai támogatásával szervezett a konferencia a  Velencei-tó partján épült Resort & Spa Hotelben lesz,  Digitális Korrektúra 2013 – Világvége helyett új világ címmel. 

A találkozó interaktív fórumot biztosít mindazon cégek számára, akik érintettek az átállásban.  Ilyenek például az MTVA és csatornái, vagy a TV2 és az RTL Klub, akik továbbra is ingyenesen teszik elérhetővé műsoraikat, csak egy jóval korszerűbb, jobb kép és hangminőséget eredményező sugárzási módszerrel. A változásokkal kapcsolatban rengeteg kérdés merülhet fel, de a szervezők remélik, hogy az előadásokkal, pódiumbeszélgetésekkel tisztázni tudják a szolgáltatók és a nézők számára az átállás részleteit, valamint az összes kérdésre megadják vagy megtalálják a válaszokat.

A velencei rendezvény választ adhat arra is, hogyan hasznosítja az állam a felszabaduló analóg frekvenciákat, hiszen a frekvenciák értékesítésével jelentős bevételhez juthat az ország.
(BrandTrend)