Kategória: Aktuális.

Magyar fejlesztés teszi lehetővé a világon elsőként, hogy bárki megnézhesse, hányan Facebookoznak mobil eszközökről. A Social Times statisztikái szerint a hazai Facebookozók közel fele már telefonjáról jelentkezik be az oldalra. A mobil penetrációt ábrázoló adatok díjmentesen megtekinthetőek a világ több mint 200 országáról.

A Facebook legutóbbi pénzügyi jelentése kapcsán számolt be róla, hogy rohamosan növekszik azoknak a felhasználóknak a száma, akik mobileszközről lépnek be az oldalra, vagy már szinte csak ottt használják. Zuckerberg szerint, a Facebook mobilszolgáltatóvá kezd válni, nem véletlen tehát, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak a mobilos felületek fejlesztésére, és az itteni felhasználói szokásokra.

A világon elsőként

A Social Times, közvetlenül a közösségi oldaltól érkező adatokból létrehozott statisztikái átfogó képet adnak egy-egy ország Facebook felhasználóiról, és érdekes adattal szolgálnak a piaci szereplőknek. Ezek közül,világviszonylatban is egyedülálló módon, a mobilos penetrációról is képet kaphatunk belőlük, azaz megtudhatjuk, hányan és milyen eszközökről lépnek be a Facebookra. A Facebook felhasználóinak nagy száma miatt ezek az értékek akár az egyes országok egész lakosságára is kivetíthetőek, így képet adhatnak a mobilhasználati szokásokról globálisan. A számok azokat az aktív felhasználókat mutatják, akik az elmúlt egy hónapban mobil eszközről is megtekintették a profiljukat, minimum egy alkalommal.

A mobilos belépések aránya országonként nagy eltéréseket mutat, amiért okolható a gazdasági fejlettség és a technológiai környezet valamint a Facebook helyi népszerűsége is.

A magyarok is telefonon figyelik a Facebookot

Hazánkban egyre erősödik az okostelefon-használat, így a Facebookot ott is figyeljük, a magyar felhasználók43,4%-a legalábbis biztosan. A 4 374 240 magyar felhasználó közül ugyanis 1,93 millió honfitársunk mobilról is belépett az elmúlt egy hónapban. További érdekesség, hogy a mobilosok 75%-a (967 ezer felhasználó) androidos készüléket, és közel 20%-a Apple terméket használ.

Tovább