Kategória: Aktuális.

Az amerikai nők gond nélkül hajlanak arra, hogy hamis dizájner darabokat vásároljanak.

A CouponCodes4u.com végezte a felmérést, amely rámutat az amerikai nők hamisítvány-vásárlási hajlandóságára. A felmérés szerint a megkérdezettek háromnegyede elismerte, hogy vásárolt már tudatosan hamis terméket, sokan jelezték, legalább öt hamis ruha, táska, pénztárca, ékszer vagy cipő van a szekrényükben.

A több mint kétezer válaszadó megkérdezésével készült felmérés szerint a hamis táskák és tárcák a legnépszerűbb darabok, körülbelül minden harmadik nő birtokol ilyet. Minden negyedik válaszadónak van hamis ruhája, és minden ötödik rendelkezik hamis cipővel vagy ékszerrel.

A Reuters által idézett felmérés szerint a hamisítványokat vásárló nők mintegy fele azért vesz másolatot, mert nem engedheti meg magának az eredeti darabot, 37 százalékuk a családra, barátokra próbál jó benyomást tenni, míg a válaszadók 9 százaléka nem tudja megkülönböztetni az eredeti és a hamis terméket.

A CouponCodes4u.com szakértője szintén az árcímkékben látja a probléma okát. Mark Pearson szerint a dizájner termékek iránti vásárlói igény növekedésével párhuzamosan megnőtt az igény ezek hamisítványai iránt is. Az eredeti darabokat ugyanis nem mindenki engedheti meg magának, ezért sokan a hamisítványok viselésével igyekeznek követni a divatot. Pearson hozzátette, a hamisítványok megteremtik ugyan a luxus látszatát, de amellett, hogy illegálisak, a minőségük is erősen kifogásolható.
(HENT, BrandTrend)