Kategória: Aktuális.

13. Educatio , ahol egy időben, egy helyen találkozhatnak a felsőoktatási intézmények képviselőivel.

Időpont: 2013. január 18-19. (péntek, szombat) 10 és 17 óra között

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilon, 1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Az ingyenesen látogatható kiállításon szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény, külföldi egyetemek és főiskolák, nyelviskolák, szakképző intézmények, tankönyv- és taneszközgyártók, valamint számos oktatáshoz kapcsolódó szervezet várja az érdeklődőket. Célja, hogy segítsen a felvételi előtt állókat a döntésben, megteremtse a személyes kapcsolat lehetőségét a leendő jelentkezők és a felsőoktatási intézmények között, hogy az érintettek minden szükséges információhoz könnyen, gyorsan és első kézből juthassanak hozzá.

A kiállítás a felvételi előtt álló diákok, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos, hiszen egy helyen, egy időben találkozhatnak csaknem az összes hazai felsőoktatási intézmény képviselőivel. Az érdeklődők gyakran az egyetemek, főiskolák jelenlegi hallgatóitól kaphatnak választ kérdéseikre a szakokról, a felvételi esélyekről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, vagy akár az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről.

A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje azonban nemcsak a felvételizők számára fontos, egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetők számára is, hiszen figyelemmel kísérhetik a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. A standokon kívül színvonalas szakmai programok és előadások is várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve mindenkit, akit érdekel az oktatási ágazat és az ott zajló fejlesztések.

A szervező Educatio Nonprofit Kft. standjainál a látogatók megtudhatnak mindent a felvételi eljárás szabályairól, tippeket kaphatnak a jelentkezéshez vagy felkereshetik pályaválasztási tanácsadónkat. Emellett egy interaktív táblával és laptopokkal felszerelt tanteremben megismerkedhetnek a legújabb tanári és diák alkalmazásokkal, ingyenesen letölthető oktatási szoftverekkel és hallhatnak a nemzetközi oktatási projektekről is.

A kiállítás mindkét napján számos előadás közül is választhatnak az érdeklődők, melyek a továbbtanulási lehetőségeket, a jelentkezési tudnivalókat valamint a felvételi döntési folyamatot járják körül. Cél, hogy a látogatók átfogó képet kapjanak a magyar felsőoktatásról, a felvételizők előtt álló lehetőségekről.

Tavaly közel harminckétezren vettek részt az Educatio Kiállításon és idén is közel harmincezer látogatót várnak. A tapasztalatok alapján a kiállítás első napja és azon belül is a délelőtti órák a „legzsúfoltabbak”, így akik ebben az időszakban érkeznek, számítsanak rá, hogy esetleg sorba kell állniuk a bejáratnál. A rendezvény idejére az Örs vezér tér és a Vásárközpont között járó 100-as jelzésű autóbuszok a megszokottnál gyakrabban 3-5 percenként közlekednek majd.

A látogatók a HUNGEXPO területére az I. számú kapun keresztül juthatnak be. További információk a helyszínről és a közlekedésről a kiállítás honlapján: kiallitas.educatio.hu

(BrandTrend)