Kategória: Aktuális.

A reggeli hóhelyzet felforgatta a közösségi oldalakat, minden tele van havas képekkel és bosszankodó posztokkal. Igaz a mondás: az emberek mindig az időjárásról beszélnek.

Az emberek mindig az időjárásról beszélnek. Ez az a téma, amivel elütjük a kínos csendet és fenntartjuk a kommunikációt. Hiszen ezt mindenki megtapasztalja, mindenki látja, érzékeli. Nem véletlen, hogy a közösségi oldalakon is jellemző, hogy mindig szóba kerül valamiért az időjárás. Az emberek pedig legtöbbször panaszkodnak. Nyáron azért, mert túl meleg van, télen pedig azért, mert túl hideg. Pedig evidens, hogy télen fázunk, és az is, hogy esni fog a hó. Ahogyan tette az ma reggelre is.

A Twitteren azt csiripelik, esik a hó

A Twitterről és a Facebookról gyakorlatilag bárminél hamarabb lehet tájékozódni ilyenkor arról, hol, milyen a hóhelyzet, melyik buszok, villamosok járnak, vagy nem járnak, és hogy tényleg ingyenes lett-e a BKV, valamint merre ne induljunk el egyáltalán. Ironikusan azt is mondhatjuk, hogy az igazi közöségi média-függő már nem néz ki az ablakon reggel azért, hogy megtudja, milyen az időjárás, hanem előbb nyitja meg a közösségi oldalakat. A közösségi média az új időjárásjelentő csatorna, ahol a professzionális időjárással foglalkozó portálok adatai is terjednek. Hatalmas tömeg információ zúdul ránk, figyelni kell arra, melyik a hírek közül a legfrissebb infó. Nagy segítség ez, de rémhíreket is terjeszthet.

A Twitterhez van egy remek alkalmazás, a Metweet, ami figyeli az időjárással kapcsolatos hashtag-eket, és  azokat a tweeteket, fotókat elhelyezi a Google Maps-en, amelyek a témához kapcsolódnak. Így egyből látható, a világ egyes tájain éppen milyen az idő.

Tovább