Kategória: Aktuális.

A Médiatanács a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa számára kecskeméti és debreceni frekvenciája tekintetében jelentős, összesen több mint 12 millió forintos éves díjkedvezményt biztosított. A Klubrádió kecskeméti frekvenciájáért fizetendő éves díjat a Médiatanács 11 millióról 3 millió forintra, míg debreceni frekvenciája díját 8,5 millióról 4,1 millió forintra csökkentette.

A Klubrádió tulajdonosa a jelentős díjcsökkentés ellenére is adós maradt a frekvenciák után fizetendő díjjal. A gyöngyösi frekvencia után egy éve, a kecskeméti és debreceni frekvencia után pedig több mint egy éve nem tesz eleget szerződésben vállalt – a frekvenciahasználattal összefüggő – jogállami kötelezettségeinek.

A Médiatanács lehetővé tette, hogy a médiatulajdonos részletekben törlessze az egyre jelentősebb díjhátralékot. A Klubrádiót üzemeltető üzleti vállalkozás tulajdonosa elfogadta a segítséget, azonban aggodalomra ad okot, hogy a tulajdonos már az első részlet megfizetésével is adós maradt.

A Klubrádió debreceni, kecskeméti, illetve gyöngyösi frekvenciái után felhalmozott tartozása mára összesen több mint 8.5 millió forintot tesz ki, miközben a vállalkozó zavartalanul használja mindhárom vidéki hullámsávot.

A Médiatanács bízik abban, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa mihamarabb megszünteti az általa előidézett jogellenes állapotot, eleget tesz szerződésben vállalt kötelezettségeinek és köztartozásait törleszti.

Amennyiben azonban nem hajlandó erre, azt a testület nem tudja másként értelmezni, mint hogy a Klubrádió tulajdonosa saját maga kívánja bezárni vidéki adóit.
(BrandTrend)