Kategória: Aktuális.

Idén is négy kategóriában lehetett nevezni. 20 ország 80 000 amatőr és profi fotósa a korábbi évekhez képest rekord mennyiségű: 225 ezer feltöltött képpel mérte össze tehetségét a 6000 eurós fődíjért.

A nemzetközi verseny négy kategóriában várta az alkotásokat, amelyeket először itthon, majd külföldön vett górcső alá a szakmai zsűri. Az idei pályázat rekordszámú látogatót vonzott. Hazánk a második helyen végzett oldallátogatottságban, aktivitásban, és harmadik helyen a szavazatok számában. Az idén választható témakörök: Legjobb hazai, A kedvencem, Az estém, és Kísértés.

A hazai forduló szakmai zsűrije: Gayer Zoltán szociológus, Velledits Éva fotográfus, valamint a Metropol napilap fotóriporterei, Katona László és Kálló Péter  választotta ki a legjobb magyar pályázatokat, és biztosított lehetőséget a döntőbe jutáshoz.

A győztesek: Rizsavi Tamás: Cog Wheel Train, Szilágyi Zsolt: Vágy…, Tom Pelle: Lánchíd, Szomolányi Szandra: Fashion Beauty című alkotása jutott el a nemzetközi fordulóig, ahol végül egy brazil, két kolumbiai és egy dán fotós képe nyerte a fődíjat.

 

 


A nemzetközi megmérettetés kategóriánkénti nyertesei egyedülálló élménnyel gazdagodnak 2013-ban. Egy Grönlandi fotóexpedíció részesei lehetnek, ahol szakértőkkel valamint szakmai vezetőkkel együtt, és a legújabb fotós felszerelésekkel vághatnak neki a nyereményútnak. A fotóexpedícióról készült képeket 2013 tavaszán jelenteti meg a Metro International világszerte.

A Metro Photo Challenge nemzetközi bevezető kampánya, idén  több országban „No Pictures” néven, egy fényképek nélküli különszámmal  startolt. A teaser, képek fontosságára és értékére hívta fel az olvasók figyelmet.
(BrandTrend)