Kategória: Aktuális.

A blog írása vállalt rabszolgaság. Akkor is az, ha csak ritkán írunk, de ha naponta (vagy majdnem naponta) akkor aztán tényleg. Persze lehet csak olyankor is írni, ha kedvünk, időnk van – és a jó blogok ilyenek -, de a meglévő blog, amelynek olvasói is vannak, az ad egyfajta folyamatos nyomást. Egy olyan nyomást, ami kényszerít. És ez a kényszerítés maga a rabszolgaság.

Persze, ez ettől még jó, ezt ettől még mi, bloggerek szeretjük. Különben nem csinálnánk…

Lehet, kellene írni egy év elejei beszédet, egy olyan beszédet, amelyet itt, a blogon is megoszthatok. Semmi politika, csak szakma, és valahogy így kezdhetném: Kedves olvasóim, kedves marketing iránt érdeklődő internetezők!

De nem vagyok a marketing, sem az online marketing elnöke, semmiféle vezetője, így szerencsére nem kell beszédet írnom. Sőt, valójában nem is kell írnom, csak akkor, ha akarok. Magam rabszolgahajcsára vagyok, és így, év elején, azért az ember végiggondolja, kell-e neki újabb egy évig a korbács – megéri-e saját magának az, amit csinál.

Azt hiszem, megéri. Megéri, mert az online marketing folyamatosan mutat olyan újdonságokat, amelyekről lehet írni, folyamatosan mutat olyan érdekességeket, amik témát adnak. Folyamatosan merülnek fel olyan dolgok, amik engem érdekelnek, amikről szívesen írok.

Változik a piac, változik a környezet. Miközben…

Tovább