Kategória: Aktuális.

Több hazai nagyváros, – így például Veszprém, Debrecen és Pécs, – valamint külföldi fővárosok – Varsó, Bukarest és Brüsszel – után ezúttal Budapesten, a nemrég megújult Continental (ZARA) Hotelben tekinthetők meg a legtehetségesebb fiatal magyar divatterezők munkái.

A divat ezúttal mint “puha erő”, vagyis mint kulturális befolyásolási eszköz mutatkozik meg. 

A kiállítás apropója, hogy a Continental ZARA Hotelben 2012. november 23-án, pénteken rendezik meg az első magyarországi Soft Power Konferenciát.

A soft power, vagyis puha erő fogalma kiterjed a befolyásolás, a szemlétalakítás minden olyan formájára, mely nem fizikai kényszert alkalmaz: lehet ez akár a kultúra, a nyelv, a diplomácia, de akár a gasztronómia vagy éppen a divat is.

A konferenciát Prof. Schöpflin György európai parlamenti képviselő megbízásából az Új Társadalom Intézet Alapítvány szervezi, az előadók között van James Sherr (Lincoln Intézet), őexc. Bogyay Katalin (UNESCO – Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, közgyűlési elnök, nagykövet) és Kovács Zoltán (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár) is, de elhangzik Joseph Nye, a Harvard Egyetem volt dékánjának, a soft power fogalom “atyjának” videóüzenete is.

A konferencia kísérőrendezvényeként bemutatkozik a Design Terminál által 2011-ben indított Gombold újra! Divat a magyar kezdeményezés is: a hotel fogadóterében a 2012-es öltözéktervezési pályázat kiemelkedő darabjait láthatják az érdeklődők.

A kiállítás november 23-án, pénteken 17 órakor nyílik, és a konferenciát követő egy hétben várja a látogatókat a Continental ZARA Hotelban, a Dohány utca 42-44. szám alatt.
(BrandTrend)