Kategória: Aktuális.

A Csoport összbevételét 7,1%-kal, 636,9 millió euróra növelte (az előző évi 594,5 millió euróhoz képest).

Az EBITDA* értéke 2,3%-kal meghaladta az előző évi értéket, és 167,3 millió eurót ért el (az előző évben 163,6 millió euró volt). Az egyszeri tételek nélküli nettó eredmény 184,3%-kal, azaz 42,2 millió euróval emelkedett, 65,1 millió eurót érve el, ami több mint kétszeres növekedést jelent. ( * egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA)

Thomas Ebeling, a ProSiebenSat.1 Cégcsoport vezérigazgatója elmondta: „Az elmúlt néhány év során folyamatosan új, növekedő piacokba fektettünk be. Most ennek a gyümölcseit aratjuk le. A Digitális és ehhez kapcsolódó területek közel 50%-os bevétel-növekedése a 2012 harmadik negyedévében felmutatott növekedés legerősebb motorja. A ProSiebenSat.1-et a hagyományos televíziós szolgáltatóból a digitális szórakoztatóipar erőművévé alakítjuk át.”

A ProSiebenSat.1 Cégcsoport 2012 harmadik negyedévében is töretlenül folytatta beruházásait a növekedési területeken, nevezetesen az új TV csatornákba történő beruházásokat, a globális műsorprodukciós portfólió kiterjesztését, valamint a digitális üzletág fejlesztését. A költségek a várakozásoknak megfelelően növekedtek. A kimutatások szerint 2012 harmadik negyedévében összességében a ProSiebenSat.1 Cégcsoport működési költségei – értékcsökkenés, amortizáció, értékvesztés és egyszeri költségtételek nélkül – 472,3 millió eurót értek el (az előző évben ez a mutató 432,7 millió euró volt). A magasabb működési költségek a növekedést mutató területeken keletkeztek; a Cégcsoport alaptevékenységét jelentő televíziós üzletágban azonban nem változtak.

Az első három negyedév bevételeiben és jövedelmeiben kimutatható folyamatos növekedésnek köszönhetően a ProSiebenSat.1 Cégcsoport 2012 első kilenc hónapjában továbbra is dinamikus növekedést tudhat magáénak. A 2012. januártól szeptemberig terjedő időszakban a bevételek 6%-kal, 112,5 millió euróval nőttek.
(BrandTrend)