Kategória: Aktuális.

Most fény derült egy olyan linkre, ami megmutatja, milyen lenne a feed, ha majdnem minden tartalom belekerülne. Érdekes tapasztalat, nem biztos, hogy tetszene.

Az utóbbi időben az oldalak és a felhasználók is egyre többet panaszkodnak arra, hogy nem minden posztot, aktivitást látnak a Facebookon a hírfolyamukban, pedig azért lájkoltak valamit, hogy lássák a tartalmakat és szeretnének tudni ismerőseik tevékenységéről is. Ahogyan azt már tudjuk, a hírfolyam tartalmait az Edge Rank algoritmus szabályozza, aszerint rendez, hogy mi érdekelheti a felhasználókat jobban a rengeteg tartalom közül. Az oldalak posztjai a felhasználók nagyjából 17, a felhasználók tevékenységei ismerőseik nagyjából 12%-ához jutnak el. Vita van arról, hogy az Edge Rank szűkült-e mostanában, de a tapasztalatok azt mutatják igen, mert sok esetben csökkent az oldalak elérése.

Hogyan látható a részletesebb hírfolyam?

Most azonban előkerült egy eddig ismeretlen link, amelyen bárki megnézheti, milyen lenne, ha a Facebook nem szűrné a tartalmakat, azaz nagyjából minden bekerülne a hírfolyamba. Tom Waddington fejlesztő talált rá a  https://www.facebook.com/?sk=nf_all linkre, amire kattintva láthatjuk ismerőseink aktivitását, lájkolásokat, oldalak posztjait, bejelöléseket, és egyéb tartalmakat. Mintha a feed-ünk kiegészülne mindennel, amit az Edge Rank kivett belőle.

A Facebookon erre a linkre egyetlen gomb sem mutat. Pedig a hírfolyamunkat kétféleképpen is rendezhetjük. A Most Recent linken a megjelenített tartalmak időrendben sorakoznak, míg a Top Stories népszerűségi sorrenben rendezi a posztokat. A hírfolyam tetején választhatjuk ki, melyik nézetet szeretnénk. A felfedezett link azonban nem látható.

Kell ez nekünk?

Tovább