Kategória: Aktuális.

A  Klassz.hu kísérletet tesz arra, hogy egyetlen virtuális bevásárló utcában a stílusos élet valamennyi kellékét elérhetővé tegye. A bevásárlóközpontok és belvárosi kis üzletek párharcában az utóbbiak szinte esélytelenül veszik fel a versenyt, pedig biztosan mindenkinek van kedvenc kis sarki fűszerese, vagy a divatlapokból jól ismert kedvenc magyar tervezője, mikor vásárolni kell mégis győz a praktikum, és irány a városszéli bevásárlóközpont.

Az online vásárlásról pedig már szinte csak a kupon, és az akció szavak jutnak az eszünkbe.

AKlassz.hu egyszerre szeretne leszámolni az utóbbi sztereotípiával, és segítséget nyújtani, felületet biztosítani a belváros minőségi termékeket forgalmazó üzleteinek. Ezért az alkotók egy olyan online bevásárló utcát építettek, ahol a független üzletek között a stílus és a minőség az összekötő kapocs. Bárki nyithat üzletet a Klassz.hu-n amennyiben az általa gyártott vagy forgalmazott termékek megfelelnek az oldal életre hívói által támasztott magas minőségi elvárásoknak. Jelenleg közel 100 üzlet működik a „főutcán”, amik egymást erősítik és közös marketing erővel szólíthatják meg az igényes vásárlókat.

Vajda Mályi Zsuzsa divatszakértő, az oldal szakmai vezetője, nem fél kimondani, hogy az az elvárás rendszer, amit a Klassz.hu-n üzletet nyitókkal, és termékeikkel szemben állítanak, bizony igen szigorú. Ennek eredménye, hogy a Klassz.hu egy különleges áruház, különleges választékkal. Kilenc kategóriában, a divattól a gasztronómiáig, csúcstechnológiájú termékektől a kézműves gyártókig, minden megvásárolható, ami stílusos, ellenőrzött, kiváló minőségű árucikk.

„A minőség és a stílus nem feltétlenül ár kérdése. Rengeteg tehetséges tervező, iparművész borász, vagy biogazdálkodó dolgozik Magyarországon, akik elérhető áron egyedi termékeket hoznak létre. Olyan különleges dolgokat, amiktől picit szebb, finomabb és talán kissé kifinomultabb lesz az életünk. A Klassz.hu egy misszió is egyben, azzal a céllal, hogy felfedezzük és bemutassuk a vásárlóközönségnek a különleges magyar alkotókat/termelőket és termékeiket” – nyilatkozta Vajda Mályi-Zsuzsa a Klassz.hu szakmai vezetője.

Ahogy szűkülnek az offline kereskedelmi csatornák, úgy próbálják meg egyre többen az online kereskedelmet. Sokan ugyanakkor nem mérik fel, hogy nem elég a technikai akadályokat leküzdeni, a vásárlókat továbbra is csak drága és kitartó reklámmal lehet a webáruházba bevonzani. A Klassz.hu esetében az üzletek összefogásával valósul meg a közös marketing, ami így összehasonlíthatatlanul költséghatékonyabb, mintha ezt önállóan finanszíroznák.

„A Habostorta tizenkét éve az egyik vezető magyar online vállalat, és a jövőnk egyik legfontosabb pillére az elektronikus kereskedelem. A brands.hu sikere után egy újabb területen szeretnénk változást hozni. Hiszünk abban, hogy a tehetség, egyediség és minőség előbb-utóbb Magyarországon is legyőzi a középszerű dömpinget. Ez nyilván nem az egyik napról a másikra történik meg, de a jelek már bíztatóak. Egyre több embernek van arra igénye, hogy finom borokat, különleges ételeket fogyasszon, stílusos ruhákba járjon, és egyedi tárgyakkal vegye körül magát. A Klassz.hu egy modern kereskedelmi összefogás az értékek és a kreativitás védelmében.” – nyilatkozta Weiler Péter a Habostorta ügyvezetője.

A Klassz.hu-n sok olyan cég is boltot nyitott, akik tipikus belvárosi kereskedők. Az online áruházon keresztül generált plusz forgalom talán pont elegendő lesz, hogy az ő üzletük ne zárjon be. Ilyen formában akár az online bevásárló utca mentheti meg az offline megfelelőjét.

A teljesség igénye nélkül néhány üzlet, amelyek már elérhetők a Klassz.hu főutcáján (többségük csak itt érhető el): USE un USED, Anh Tuan, Abodi Dóra, Le Parfum Croisette, Metropolitan, Villa Bagatelle, Jacadi, Szputnyik, Cavalliera, Mineral Beauty, Floch Prémium, Konrády Foods

A Klassz.hu üzemeltetője a Habostorta E-commerce Group Kft, amely német Holtzbrink Networks leányvállalataként az egyik legdinamikusabban fejlődő online cégcsoport hazánkban. A vállalat már a tavalyi évben is 30%-os növekedést produkált és a töretlen fejlődésnek köszönhetően a 2012. évben várhatóan közel 1,5 milliárd forint árbevételt könyvelhet majd el. A csoport portfoliójába tartozik többek közt a brands.hu, a citybrands.hu és a Randivonal online társkereső is.
(BrandTrend)