Kategória: Aktuális és Kutatás.

A mobil videózás feltarthatatlanul növekedik, ezzel együtt jelentősen felforgatja a hirdetések piacát is. – olvasható a Wikitech táblamagaznjában.

Az Adsmobi friss tanulmánya szerint 2016-ra már ez lesz az egyik legfontosabb hirdetési felület az Euro 7 államaiban, melybe az alábbi országok tartoznak: Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Egyesült Királyság, Oroszország, Spanyolország. Ezen országokban élő okostelefon-tulajdonosok jelentős hányada jelenleg is használja már a készülékét videó-alapú szolgáltatásokra (az Euro 7 országaiban ez az arány 60 és 79 százalék között van). Jelenleg 152 millióan használják az okostelefonjaikat online videós tartalmak nézésére, míg ez a szám 2016-ra elérheti a 274 millió főt.

A tanulmány szerint a mobil hirdetési piac az Euro 7 országaiban még idén meg fogja haladni az egymilliárd dollárt, 2016-ra viszont ez az összeg 4 milliárd dollár fölött lesz.

Az Euro 7 legnagyobb mobilhirdetési piaca jelenleg az Egyesült Királyságban van, ott a reklámpénzek közel harmada valamilyen mobil platformon költődik el (32%), a második helyen Németország van a maga 22%-ával, a harmadik ország pedig Franciaország (16%). Nagy-Britanniában jelenleg minden második mobil egyben okostelefon is (51%), mely 2016-ra már 80%-os részaránnyal abszolúte uralni fogja a brit piacot. Franciaországban, Németországban és Hollandiában ez az arány ma még jóval kisebb, mindhárom országban jelenleg 40% alatti az okostelefonok jelenléte, viszont 2016-ra már 61%, 78% és 68%-os lesz ez az arány a hagyományos mobilokkal szemben. Kis érdekesség még, hogy az Euro 7 országaiban jelenleg 44 millió iPhone van forgalomban, ez a szám négy év múlva már 63.4 millió lesz.
(Wikitech, BrandTrend)